04 Αυγούστου 2017

Η φιλόζωη πλευρά των πολιτικών μας

Οι μέρες είναι σχεδόν όλες ίδιες για τους πολιτικούς... Κουραστικές, μονότονες, δύσκολες. Άλλες οδηγούν σε αδιέξοδα, άλλες πάλι φαντάζουν λυτρωτικές. Όταν, όμως, οι πόρτες των σπιτιών τους κλείνουν πίσω τους, συνήθως αργά το βράδυ, ένα μικρό -ίσως και μεγαλύτερο- κατοικίδιο τρέχει στα πόδια τους, έτοιμο για παιχνίδια.

Για άλλους είναι οι πιο πιστοί φίλοι, για άλλους οι καλύτεροι... συνεργάτες, σε άλλους πάλι θυμίζουν την ελευθερία και τη δύναμη που δεν θα αποκτήσει ποτέ ο άνθρωπος.

Το βέβαιο είναι πως σε έναν κόσμο που η αγάπη, η φιλία και η εμπιστοσύνη είναι αξίες δυσεύρετες, μερικοί από τους πολιτικούς μας -είτε εντός είτε εκτός του ελληνικού Κοινοβουλίου- έχουν βρει το... μυστικό και το μοιράζονται μαζί μας!

Σκύλοι, γάτες, πολλές φορές και τα δύο, μέχρι και άγρια πτηνά έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους και αποτελούν μέρος της οικογένειάς τους. Ο Φώτης, η Σταχτοπούτα, ο Ρίγκαν, ο Κλίντον, ο Βαρόνος, η Βανίλια, η Μαλού και πολλοί ακόμη μικροί φίλοι των πολιτικών μας ποζάρουν για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και μας συστήνονται.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τα ζώα και ιδίως για τα σκυλιά. Μάλιστα, την πολυμελή οικογένειά του συμπληρώνει ο Αλφι! Πριν από μία δεκαετία είχαν βρει στον δρόμο τη μητέρα του, την οποία και πήραν στο σπίτι τους. Λίγο μετά, στη ζωή τους μπήκε ο Αλφι. «Δώστε στέγη στα αδέσποτα ζώα, θα σας αγαπήσουν πιο πολύ από ό,τι αγαπούν τον εαυτό τους!», έχει γράψει πολλές φορές στα social media ο κ. Μητσοτάκης.


Μάλιστα, σε μία από τις περιοδείες του, στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας, βρήκε ένα κουτάβι. Το πήρε μαζί του για να του βρει σπίτι, όμως στον δρόμο για την Αθήνα, λίγο πριν από τη Βέροια, του βρήκε κιόλας οικογένεια.

«Μεγάλωσα με σκυλιά και η απώλεια ήταν μεγάλη όταν “έφευγαν”. Αυτός ήταν και ο λόγος που αντιδρούσα στο να αποκτήσουμε έναν σκύλο. Οσο, όμως, μεγάλωναν τα παιδιά, μεγάλωνε και η πίεσή τους!» αναφέρει στα «Π» η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και μας συστήνει για πρώτη φορά τη Μαλού.

Τελικά, οι πιέσεις ήταν έντονες. «Ετσι, πήραμε την απόφαση πριν από τρία χρόνια και πήραμε τη Μαλού. Είναι ένα παιχνιδιάρικο Τεριέ Γουέστι, που έχει κλέψει την καρδιά μικρών-μεγάλων στο σπίτι!», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά.

Ο Κλίντον και... ο Ρίγκαν

Η ιδιαίτερη αγάπη του Νίκου Δένδια στα σκυλιά φαίνεται πως είναι τελικά η... αχίλλειος πτέρνα του. Η κοινή στέγη τους με τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας δεν τους χάρισε μόνο απεριόριστη αγάπη και φροντίδα, αλλά και τα ονόματα μεγάλων προσωπικοτήτων. Ο 5χρονος Κλίντον (Γουέστι), ο 3 ετών Ρίγκαν (Γιορκσάιρ) και ο μικρός Μπάιρον (Μπισόν Χαβανέζ) είναι οι μεγάλες αδυναμίες της οικογένειας Δένδια.

Από την άλλη, τα social media του Βασίλη Κικίλια είναι γεμάτα από φωτογραφίες με τη Φάτσα. Το 5χρονο χρυσό Λαμπραντόρ ζει στο σπίτι της οικογένειας, στη Γλυφάδα, και απαιτεί όλο τους τον χρόνο. Οι γονείς, η αδελφή του, αλλά και ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τής έχουν ιδιαίτερη αδυναμία.

Όμως, από ό,τι μαθαίνουμε, ο άνθρωπος στον οποίο η Φάτσα έχει ιδιαίτερη αδυναμία είναι η μητέρα του Βασίλη Κικίλια, Μαρία Κικίλια - Βουτσίνου, καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακόμη ένας υποστηρικτής της φιλίας σκύλου και γάτας είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης. Ο πανέμορφος Μάρκος, ο φουντωτός Φλάφι και ο νωχελικός γατούλης είναι η αγαπημένη συντροφιά του πρώην υπουργού. Ο Μάρκος, μάλιστα, είναι η μεγάλη του αδυναμία, ενώ οι φωτογραφίες του υπερτερούν με μεγάλη διαφορά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του πρώην υπουργού. Μαζί για μπάνιο στη θάλασσα, παρέα στο διάβασμα δίπλα στο τζάκι, δίπλα του στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο.

«Ποιος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου; Ο σκύλος. Πού στηρίζεται ένας υποψήφιος βουλευτής στον αγώνα του; Μα, στους συνερ...γάτες του. Στον αγώνα μου, λοιπόν, ως υποψήφια βουλευτής οι γάτες μου» έχει γράψει στο παρελθόν η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή. Μάλιστα, ο Akbar είναι πραγματικά ένας ξεχωριστός συνεργάτης, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που η ιδιαίτερα αγαπητή πολιτικός τον έχει συντροφιά της μέχρι και στις μελέτες νομοσχεδίων...

Κρητικό... αρσενικό

Ο Σήφης, με καταγωγή πάππου προς πάππου από τα Χανιά της Κρήτης, είναι η αδυναμία του Σταύρου Θεοδωράκη. «Η μητέρα του ζούσε αρχόντισσα στο οινοποιείο του Μανουσάκη, στον Βατόλακκο, στα Χανιά, και ο πατέρας του φύλαγε κατσίκια στα γύρω βουνά. Δεν ξέρω πώς τα κατάφεραν και συναντηθήκαν, όμως το καλοκαίρι του 2010 η Οινό γέννησε εννιά. Τότε η κόρη μου μού είπε: “Θα πάρουμε το πρώτο αγόρι που θα με πλησιάσει”. Ετσι, ήρθε ο Σήφης στην οικογένεια (Σήφης ήταν και ο πατέρας της μάνας μου)», έγραψε πριν από καιρό στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού. Μάλιστα, τον περιγράφει σαν ένα γνήσιο Κρητικό... αρσενικό. Βαρύς και χωρίς πολλά χάδια, του αρέσει να κολυμπάει ή να ανεβαίνει στα βουνά. ∆εν σηκώνει αντίρρηση σχετικά με την πρωινή του βόλτα στα στενά γύρω από το σπίτι και το ξημέρωμα... παρακαλά να μην είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεσμένος σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, για να προλάβουν να πάνε την πρωινή βόλτα παρέα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, καθημερινά ξεκλέβει χρόνο από τις κυβερνητικές του υποχρεώσεις και ασχολείται με την 7χρονη Λούσι και τον 3 ετών Βαρόνο. Τα δύο κατοικίδια ζουν αρμονικά στο σπίτι του, διαψεύδοντας τις... φήμες για την αιώνια κόντρα μεταξύ σκύλου και γάτας, αφού η παιχνιδιάρα Λούσι είναι σκυλίτσα και ο νεαρός... κάτοχος του τίτλου ευγενείας γάτος. Μάλιστα, στον τελευταίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία ο υπουργός, όπως λέει στα «Π», καθώς τον βρήκε νεογέννητο, σχεδόν ετοιμοθάνατο στα σκουπίδια. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που, όμως, προέρχεται από τους Οικολόγους - Πράσινους, λατρεύει τα δύο του κατοικίδια, όπως αποκαλύπτει.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, ∆ημήτρης Μάρδας, έχει ένα ναζιάρικο σκυλάκι. Η Φρου-Φρου έχει κερδίσει την αγάπη όλης της οικογένειας, που διεκδικεί λίγες στιγμές μαζί της, όπως αποκαλύπτει στα «Π». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ένας από τους πιο φανατικούς φιλόζωους της κυβέρνησης, αφού μόλις πριν από έναν χρόνο πέθανε η γάτα που είχε πολλά χρόνια. Λίγο καιρό μετά, το κάτασπρο Μαλτέζ τού έκλεψε την καρδιά.

Δείγμα πολιτισμού

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα έχει την πιο όμορφη κεραμιδόγατα που μπορεί να συναντήσει κανείς. Και το όνομα αυτής... Σταχτοπούτα! Η 5χρονη γάτα κέρδισε επάξια το όνομά της από το κατάμαυρο τρίχωμά της, με την κυρία Βράντζα να μιλάει για τη Σταχτοπούτα και να χαίρεται σαν μικρό παιδί. Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό ζωάκι που πρωταγωνιστεί στη ζωή της γοητευτικής βουλευτού της κυβέρνησης.

Κτηνίατρος στο επάγγελμα, μοιράζει τον χρόνο της σε όσα ζώα την έχουν ανάγκη. «Θα πρέπει να είμαστε ευσυνείδητοι με τα ζώα με κάθε τρόπο. ∆εν χρειάζεται να έχουμε κατοικίδιο, αν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Μπορούμε, όμως, να τα αγαπάμε και να τα φροντίζουμε με κάθε τρόπο και, κυρίως, να φροντίζουμε να μην υπάρχουν αδέσποτα», αναφέρει η ίδια στα «Π» και τονίζει πως «η φιλοζωία είναι προφανώς δείγμα πολιτισμού, με την προϋπόθεση ότι διέπεται από την αναγκαία υπευθυνότητα και τον σεβασμό τόσο προς τα ίδια τα ζώα όσο και προς τους ανθρώπους».

Ο Φώτης και η... κοκέτα

Η Βανίλια είναι το Μαλτεζάκι με το οποίο χαλαρώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης. «Είναι 4 ετών και λατρεύει τις αγκαλιές και τις βόλτες», λέει στα «Π» ο ίδιος, κάτι που δεν της στερούν ποτέ. Μάλιστα, και σαν γνήσια... κοκέτα, η νεαρή Βανίλια δεν μπορεί να μην έχει την ανάλογη εικόνα... Τα ροζ κοκαλάκια στα μαλλιά της, η τελευταία πινελιά πριν φωτογραφηθούν αγκαλιά.

Όμως, το πιο ατίθασο πνεύμα του ελληνικού Κοινοβουλίου είναι χωρίς αμφιβολία ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς. Άλλωστε, ποιος άλλος θα μπορούσε να έχει για κατοικίδιο ένα... γεράκι; Ολα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι γερακιών έκανε φωλιά στην ταράτσα του σπιτιού του, στο κέντρο της Αθήνας.

Μόλις έσκασαν τα αυγά, ένα γεράκι έπεσε από τον φωταγωγό. Για μήνες το Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων στην Αίγινα ήταν το σπίτι του, μέχρι ο μικρός Φώτης (από τον... φωταγωγό) να γίνει καλά. Και πάλι, όμως, δεν χώρισαν... Στην αρχή δεν ήξερε καν να κυνηγάει και μετά η δύναμη της συνήθειας, αλλά και η αγάπη του άγριου πτηνού προς τον Γιώργο Αμυρά τον οδηγούσαν συχνά πίσω στη γνώριμη ταράτσα του κέντρου της Αθήνας. Έπειτα από επτά χρόνια, το 2014, ο Φώτης δεν γύρισε ξανά... «Άλλαξα μέχρι και σπίτι μετά τη φυγή του Φώτη. Μετακόμισα γιατί ήμουν δεμένος μαζί του και δεν μπορούσα να βλέπω το σπίτι του άδειο», αναφέρει στα «Π» ο Γιώργος Αμυράς.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, έχει μια ιδιαίτερη λατρεία στους τετράποδους φίλους του. ∆εν είναι λίγες φορές που έπειτα από τον θόρυβο που σηκώθηκε από επιθέσεις σκύλων σε ανθρώπους έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. «∆εν υπάρχουν “σκυλιά-δολοφόνοι”... Όλα είναι θέμα μόρφωσης και παιδείας!» έγραφε στο Facebook με μια φωτογραφία του γιου του παρέα με ένα υπέροχο Ροτβάιλερ. «Ο Shelby (από τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία) είναι μέλος της οικογένειάς μας», λέει στα «Π».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/filozoi-plevra-ton-politikon-mas