15 Αυγούστου 2017

Δήμαρχος Ωρωπού: Εκλιπαρούσαμε για αεροπλάνα και μας έλεγαν «μην ανησυχείτε»

Εκλιπαρούσαμε για εναέρια μέσα όταν συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος της πυρκαγιάς, αλλά αντί να μας στείλουν αεροπλάνα μας έλεγαν «μην ανησυχείτε, είμαστε γνώστες της κατάστασης, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», καταγγέλλει στο Liberal ο Δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης.


Χαρακτηρίζει καταστροφική την επιλογή των συντονιστών να στείλουν στην περιοχή τις πρώτες κρίσιμες ώρες της Κυριακής, ένα μόνο ελικόπτερο, και τρεις ολόκληρες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, ένα μόνο αεροπλάνο, δείγμα ότι ο μηχανισμός μάλλον υποεκτίμησε το πρόβλημα.

Αποκαλεί μάλιστα δικαιολογίες που δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ολιγωρία του κράτους, τα περί «συντονισμένης επίθεσης εμπρησμού κατά της χώρας», όπως έλεγαν πηγές του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

«Τέτοια επιχειρήματα δεν στέκουν, πάντα είχαμε πολλές πυρκαγιές ταυτόχρονα στην Ελλάδα, αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη φορά, ούτε και θα είναι η τελευταία. Αν η πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρηστών, εκείνοι ευθύνονται για την πυρκαγιά, και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ευθύνεται για τον εντοπισμό τους», σχολιάζει με νόημα ο Δήμαρχος Ωρωπού.

Απόρροια άλλωστε του κακού συντονισμού είναι και η καταγγελία του ότι το απόγευμα της Κυριακής, ακόμη και όταν αποχώρησε το μοναδικό αεροσκάφος, τα πάρα πολλά επίγεια και συγκεντρωμένα στην περιοχή μέσα, δεν ενεργοποιήθηκαν.

Όπως λέει, υδροφόρες κάθονταν με σβηστές τις μηχανές στην περιοχή και περίμεναν εντολές από το κέντρο, ενώ πιο δίπλα καίγονταν σπίτια.

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR