Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ούρλιαζε ότι όλοι υπηρετούν τη σημαία και πάνε στρατό... και δεν έχει πάει στρατό με νόμο της Χούντας-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Πάντως εγώ τους σέβομαι! Για το σανό που μοιράζουν στα γίδια είναι άξιοι σεβασμού. Μακάρι να μπορούσε κι η ΝΔ έτσι... γιατί η προσπάθεια και καλά να ξυπνήσει το γίδι ο Έλληνας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.. είναι σα να προσπαθείς να αλλάξεις την τροχιά της Γης... δεν γίνεται αυτό το πράμα! Κακά τα ψέμματα! Στόχος πρέπει να είναι ο έλεγχος των γιδιών προκειμένου να μην ρίχνουν την κάλπη πυρηνικές βόμβες... όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε

"Όλοι έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία, γιατί όλοι έχουν υποχρέωση να την υπηρετούν" έλεγε πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στη διάταξη του νομοσχεδίου του που προβλέπει σημαιοφόρους με κλήρωση στην Στ' τάξη του δημοτικού, προσθέτοντας ότι "στρατό δεν πάνε μόνο οι άριστοι, πάνε όλα τα παιδιά".
Μόνο που απ' ότι φαίνεται ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου φρόντισε να μην υπηρετήσει τη σημαία!
Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, ο Υπουργός Παιδείας, με νόμο της Χούντας, το 1971 γλίτωσε τη στρατιωτική θητεία για 3.200 δραχμές!

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει πως έκανε χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 της δικτατορίας, ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές!Στα 24 του χρόνια κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία μόλις 8 μηνών, προτίμησε όμως να την εξαγοράσει για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό.
Γόνος εύπορης οικογένειας, ο Κώστας Γαβρόγλου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μόλις τελείωσε το σχολείο έφυγε για να σπουδάσει σε πανεπιστήμια της Βρετανίας και της Αμερικής.

Στα 22 του χρόνια (το 1969) έγινε δεκτό το αίτημά του για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Βάσει του τότε νόμου ήταν αυτομάτως υπόχρεος για θητεία 8 μηνών. Λόγω των σπουδών του πήρε αναβολές έως το 1973.

 κλίκ στη φώτο για μεγέθυνση

Ωστόσο το 1970 η δικτατορία των Συνταγματαρχών θέσπισε το Νομοθετικό Διάταγμα 720/1970 που επέτρεπε την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας για ορισμένες κατηγορίες μόνιμων κατοίκων του εξωτερικού ή Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Ο φοιτητής τότε Κώστας Γαβρόγλου έκανε χρήση της διάταξης αυτής και το 1971 εξαγόρασε τη στρατιωτική του θητεία καταβάλλοντας 400 δραχμές το μήνα - σύνολο 3.200 δραχμές.

κλικ στη φώτο για μεγέθυνση


Ο ίδιος άνθρωπος σήμερα, ως υπουργός Παιδείας, καταργεί την έπαρση της σημαίας και τον Εθνικό Ύμνο από τα δημοτικά σχολεία και εισάγει την επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει πως "όλοι έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία, γιατί όλοι έχουν υποχρέωση να την υπηρετούν".

Ο ίδιος προτίμησε πάντως να μην την υπηρετήσει...


κλικ στη φώτο για μεγέθυνση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου