13 Αυγούστου 2017

Τα έργα και οι ημέρες του (αποτυχημένου) Δημάρχου Καμίνη

Επτά ολόκληρα χρόνια δήμαρχος Αθηναίων και κανείς πραγματικά δεν τον γνωρίζει! Ο λόγος για τον Γιώργο Καμίνη.

Εμφανίστηκε ελέω Αντώνη Σαμαρά [ΔΕ: Τι δουλειά έχει ο Σαμαράς ρε κομλεξικοί;], Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη και στο μέσον της κοινωνικής θύελλας που έφερε η εμφάνιση της οικονομικής κρίσης. Υποστηρίχθηκε από τύπους όπως ο ανεκδιήγητος Γιάννης Ραγκούσης. Οι πατρώνες του αποσύρθηκαν όλοι από το πολιτικό παιχνίδι λόγω ενοχών. Αλλά εκείνος αγωνίζεται να διασωθεί. Κατέληξε το να διεκδικεί την αρχηγία του, πολιτικού εξαμβλώματος που ονομάζεται Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σκανδαλώδη ταξίδια και έξοδα, ψεύτικοι προϋπολογισμοί, κατάρρευση των κοινωνικών δομών, αποσάθρωση του συστήματος καθαριότητας, ανεξέλεγκτη λειτουργία μη κυβερνητικών οργανώσεων, παράκεντρα εξουσίας, ανελέητο κυνήγι όσων προσπαθούν να διασώσουν τα προσχήματα. Αυτά είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της δημοτικής αρχής του Γιώργου Καμίνη.

Ορισμένοι έφυγαν αδιαμαρτύρητα και ευγενικά, εγκαταλείποντας τη θητεία τους, όπως οι συγγραφείς Ρέα Γαλανάκη και Βασίλης Βασιλικός, ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος και η ζωγράφος Ευφροσύνη Δοξιάδη.

Ορισμένοι εγκατέλειψαν την παράταξη, όπως οι πρωτεργάτες της εκλογής Καμίνη, Φώτης Προβατάς, Παναγιώτης Μπέης, Φίλιππος Δραγούμης και άλλοι.

Η Κατερίνα Δωρή εγκατέλειψε τον 9,84 κάνοντας λόγο για φατριασμούς, ιδιωτικά συμφέροντα, έλλειψη διαφάνειας, αυταρχισμό κ.α..

Ο δήμαρχος καλλιεργεί συστηματικά το προφίλ του «έντιμου νοικοκύρη» που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων. Ωστόσο μαζί του δεν συμφωνεί κανείς από όλους όσοι γνωρίζουν.

Παρέλαβε τον Δήμο με προϋπολογισμό 1 δισ. Και τον έφτασε κάτω από το μισό.

Ο νυν δημοτικός σύμβουλος, και έμπειρος γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου καθώς και αντιδήμαρχος οικονομικών, Νικόλας Βαφειάδης, μιλώντας στην Κυριακάτικη Δημοκρατία δήλωσε πως «πρόκειται για ένα καλοστημένο παραμύθι».

Ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος είναι φοροτεχνικός, συμπληρώνει ότι το δήθεν νοικοκύρεμα προέρχεται από την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και την έλλειψη έργων υποδομής (φωτισμός, πράσινο, καθαριότητα κ.α.).

«Εξάλλου προκλητική είναι και η μείωση των κοινωνικών δομών. Έκλεισε παιδικούς σταθμούς. Από 93 έχουμε πλέον 82. Επίσης έκλεισε και αρκετές παιδικές χαρές» επισημαίνει ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος χαρακτηρίζει τον Γιώργο Καμίνη «δήμαρχο των ΜΚΟ, η συνεργασία του με τις οποίες είναι ανεξέλεγκτη.

Παρέλαβε τον δήμο σε άριστη οικονομική κατάσταση. Έναν δήμο με 20.000.000 μετρητά στο ταμείο» πρόσθεσε. Επίσης αναφέρει ότι στο χρονικό διάστημα της θητείας του έχουν απομακρυνθεί ή συνταξιοδοτηθεί 4.000 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ανελαστικές δαπάνες κατά 50.000.000 ευρώ. Δηλαδή 350.000.000 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της θητείας του νυν δημάρχου, γεγονός που κανονικά θα του έδινε την ευχέρεια για πραγματικό νοικοκύρεμα.

Παρά ταύτα, μείωσε τα δάνεια κατά μόλις 50.000.000 ευρώ, όταν η δημοτική αρχή του Νικήτα Κακλαμάνη, με τεράστιες ανελαστικές δαπάνες εντός μίας τετραετίας, είχε μειώσει τα δάνεια κατά 110.000.000 ευρώ. Επίσης παρέλαβε τον δήμο εξοπλισμένο και με την αίγλη της πρωτεύουσας του κράτους. Διέθετε τον μεγαλύτερο στόλο απορριμματοφόρων, που συνέλεγε 1.500 τόνους απορρίμματα, και τον έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τον σημερινό όγκο σκουπιδιών που, λόγω της οικονομικής κρίσης έχει μειωθεί στους 500 τόνους.

Ο δήμος, όχι μόνο απώλεσε τον στόλο του, αλλά έφτασε να δανειστεί αυτοκίνητο ακόμη και από τον μικρό δήμο Γαλατσίου!» δήλωσε στην εφημερίδα Δημοκρατία ο κ. Βαφειάδης.


Αντιδήμαρχος Νικόλας Βαφειάδης

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία