03 Αυγούστου 2017

Μητσοτάκης για νομοσχέδιο: Πολλές νέες προσλήψεις σε αχρείαστες δομές

Επίθεση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση για τις προτεινόμενες αλλαγές

«Πολλές νέες προσλήψεις σε αχρείαστες δομές. Έτσι θα μπορούσα να συνοψίσω το νομοσχέδιο αυτό». Με τη φράση αυτή σχολίασε στην ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης το νομοσχέδιο για την Υγεία που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της ΝΔ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «πρόχειρο, ανεδαφικό και δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες της κοινωνίας ουσιαστικά» κατηγορώντας την κυβέρνηση πως στόχος της είναι μια νέα στρατιά προσλήψεων. «Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε ελάχιστα λεπτά της ομιλίας του στον πυρήνα του νομοσχεδίου. Εκφράζει την εμμονή σας να διχάσετε την κοινωνία αντιπαραθέτοντας τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον πρωθυπουργό.

O Kυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσης εξεταστική επιτροπή όχι μόνο για την περίοδο του 2015, αλλά «και για το 2014 και το 2013». «Μην φοβάστε. Θα τα μάθουμε όλα στην Εξεταστική που θα κάνουμε για να μας πείτε όλα όσα έγιναν το 2015 αλλά και το 2014 και το 2013», τόνισε από το βήμα της Βουλής.

«Τι ακριβώς βαφτίζετε μεταρρύθμιση; Την αλόγιση οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Φαραωνική δομή που είναι περιττή και για άλλη μια φορά ενεργείτε χωρίς αίσθηση δημοσιονομικής ευθύνης και κοστολόγηση. Γνωστή η φάμπρικα που στήνετε. Υπάλληλοι που θέλετε να μετατρέψετε σε ομήρους του ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς λόγους. Για να εκβιάσετε την ψήφο τους» συνέχισε.

«Δημιουργείτε χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο νέες δομές στην υγεία που πολύ αμφιβάλλω ότι θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες στους πολίτες υπηρεσίες. 239 νέες δομές σε 65 αστικά κέντρα τα οποία όμως καλύπτουν μόλις το 65% του πληθυσμού της χώρας και χωρίς καμία έρευνα για τις πραγματικές ανάγκες. Μιλάτε σήμερα για 3000 προσλήψεις αλλά δεν μιλάτε για ακόμη 4000 τουλάχιστον προσλήψεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στα κέντρα υγείας που θα δημιουργήσετε», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα χρήματα λέτε θα βρεθούν από ευρωπαϊκούς πόρους … έχετε βρει την μαγική λύση. Ευρωπαϊκοί πόροι για ακόμη μία φορά εξαντλούνται για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Σημειώστε επίσης πως οι ευρωπαϊκοί πόροι έχουν ημερομηνία λήξης και έχουν αναπτυξιακό στόχο και όχι την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού κράτους».

«Τίποτε δεν μάθατε. Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω, την πάτε στο πουθενά. Την πάτε εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος», κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.

Τέλος, άσκησε επίθεση στην κυβέρνηση για τη μη καταδίκη του καθεστώτος Μαδούρο στη Βενεζουέλα. «Γιατί δεν καταδικάζετε, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, όλα όσα γίνονται στη Βενεζουέλα; Πραξικόπημα, δεν λέγεται, αυτό που επιχειρεί ο Μαδούρο; Φοβάστε να πάτε κόντρα στο καθεστώς Μαδούρο γιατί φοβάστε αυτά που ξέρουν για τις συνεννοήσεις που επιχειρήσατε να κάνετε μαζί τους».




Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/mitsotakis-gia-nomoschedio-polles-nees-proslipsis-se-achriastes-domes