08 Αυγούστου 2017

Υπουργοί.... σ΄αναμμένα κάρβουνα για ανασχηματισμό

Τσακαλώτος και Παππάς μετρούν τις δυνάμεις τους εν όψει των αποφάσεων του Τσίπρα

Υπό το βάρος ενός κλιμακούμενου ανταγωνισμού, που σε πολλές περιπτώσεις προσλαμβάνει και χαρακτηριστικά προσωπικής βεντέτας ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά, που στην εσωκομματική γεωγραφία εκφράζουν ο μεν πρώτος τις δυνάμεις των 53+ και ο δεύτερος την προεδρική πλειοψηφία, καλείται ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, να ζυγίσει τις τελικές του αποφάσεις αναφορικά με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Κατσίγιαννη για την «Ελευθερία του Τύπου», από το Μέγαρο Μαξίμου έχει υπάρξει «σιωπηρή» προειδοποίηση σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης να μην απουσιάζουν από την Αθήνα μετά τις 20 Αυγούστου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον προσδιορισμό του χρόνου γνωστοποίησης των αποφάσεων του Αλ. Τσίπρα σε σχέση με το ζήτημα του ανασχηματισμού.

Η πλειονότητα των μελών της εκτελεστικής εξουσίας βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα, και αυτό διότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος έχει λάβει επίσημο χαρακτήρα στα εσωκομματικά όργανα είτε μέσα από τα κείμενα που έχουν κατατεθεί στην Κ.Ε., κυρίως από την ομάδα των 53+, η οποία πιέζει για αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές με αριστερή ταυτότητα, είτε από την αρθρογραφία μελών της Κ.Ε. του κόμματος στα έντυπα της Αριστεράς.




Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γ. Δραγασάκης, Εφ. Αχτσιόγλου, Π. Σκουρλέτης, Γ. Σταθάκης, Ν. Παππάς, Χρ. Σπίρτζης και Ολ. Γεροβασίλη, παραμένουν στις θέσεις τους ενώ στη διακεκαυμένη ζώνη βρίσκονται οι κύριοι Μουζάλας και Τόσκας οι οποίοι έχουν δεχθεί πυρά τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/kivernitiki-venteta-me-fonto-ton-anaschimatismo