Περίπατος σε εναέρια λεπτή μεταλλική γέφυρα στις Ελβετικές Αλπεις -Από κάτω χάος [εικόνες]

Είστε αρκετά γενναίοι να βαδίσετε πάνω στη μεγαλύτερη εναέρια πεζογέφυρα στον πλανήτη;

Τώρα, οι θαρραλέοι πεζοπόροι μπορούν να περπατήσουν σχεδόν μισό χιλιόμετρο, στις ελβετικές Άλπεις, πάνω σε μια λεπτή μεταλλική γέφυρα.

Η γέφυρα ακούει στο όνομα Charles Kuonen Hangerbrucke, κι έχει πάρει το όνομά της από τον ψυχολόγο και συνιδιοκτήτη οινοποιείου Charles Kuonen, ο οποίος είναι και ο βασικός χορηγός της κατασκευής της.

Είναι, επίσης, γνωστή και ως Europe Bridge.


Αιωρείται σε ύψος 84 μέτρων από το έδαφος της βαθύτερης κοιλάδας της Ελβετίας, η οποία είναι ανάμεσα στα θέρετρα για σκι Zematt και Grachen.


Εγκαινιάστηκε στις 29 Ιουλίου και ήρθε να αντικαταστήσει την προηγούμενη, που καταστράφηκε από πτώση βράχων το 2010.

Το μήκος της παλιάς ήταν μόλις 250 μέτρα και αιωρείτο σε ύψος 25 μέτρων από το έδαφος της κοιλάδας.

Η κατασκευή επιτρέπει στους πεζοπόρους να αποθαυμάζουν την κοιλάδα κάτω, απολαμβάνοντας την πλούσια, το καλοκαίρι, αλπική φύση. Τους δίνει, όμως, και τη δυνατότητα να ανεβάσουν αδρεναλίνη.


Όσοι δεν αρέσκονται σε αυτό το τελευταίο ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις συμβουλές της εκπροσώπου Τύπου του ταξιδιωτικού οργανισμού της Zematt, Ίντιθ Τσβάιφελ: «Άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με υψοφοβία, πρέπει να κλείνουν τα μάτια, ή να έχουν κάποιον να βαδίζει ακριβώς πίσω τους».
Περίπατος σε εναέρια λεπτή μεταλλική γέφυρα στις Ελβετικές Αλπεις -Από κάτω χάος [εικόνες] Περίπατος σε εναέρια λεπτή μεταλλική γέφυρα στις Ελβετικές Αλπεις -Από κάτω χάος [εικόνες] Reviewed by Dexi Extrem on 16:15 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: