18 Αυγούστου 2017

Απαρηγόρητος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος -Εφυγε η Ζωίτσα του

Η είδηση του θανάτου της Ζωής Λάσκαρη δεν σκόρπισε μόνο θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στην κοινή γνώμη αλλά συγκλόνισε βαθιά τους δικούς της ανθρώπους, τον σύζυγό της Αλέξανδρο και τις κόρες της Μάρθα και Μαρία-Ελένη.

Η μεγάλη σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου σήμερα το πρωί δεν ξύπνησε, άφησε την τελευταία πνοή στον ύπνο της, στο κρεβάτι της.

Βρισκόταν στο εξοχικό της στο Πόρτο Ράφτη, ήταν χαρούμενη, έδειχνε καλά μέχρι χθες το βράδυ. Σήμερα το πρωί, όμως, οι οικιακές βοηθοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η ώρα περνούσε και εκείνη δεν εμφανιζόταν. Ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν στο γραφείο του. Πήγαν να την ξυπνήσουν, δεν αντιδρούσε, ενημερώθηκε ο γιατρός ο οποίος διαπίστωσε το θάνατό της. Η Ζωή Λάσκαρη έφυγε στον ύπνο της ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς βυθίζοντας στη θλίψη τα παιδιά της, την εγγονή της και τον σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο ο οποίος είναι απαρηγόρητος.

Λυκουρέζος και Λάσκαρη έζησαν μαζί 40 χρόνια, από το 1976 όταν εκείνη, η μεγάλη σταρ, μπήκε σαν θύελλα στο γραφείο του και στη ζωή του. Πήγε ως πελάτισσα στο δικηγορικό του γραφείο, την ερωτεύτηκε, τον ερωτεύτηκε, παντρεύτηκαν, έζησαν μαζί ευτυχισμένα για δεκαετίες, έως σήμερα.


«Η αλήθεια είναι ότι με κέρδισε αμέσως. Τις πρώτες ημέρες απέβλεπα στον αποτελεσματικό χειρισμό της υπόθεσης που μου είχε αναθέσει αλλά, για να είμαι ειλικρινής, με έλκυε η προοπτική μιας ερωτικής περιπέτειας και μόνο. Οι εξελίξεις όμως υπήρξαν ραγδαίες. Με πρόσχημα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το συμβόλαιο που την απασχολούσε, της τηλεφώνησα και την κάλεσα σε δείπνο. Δέχτηκε. Ο πρώτος άνθρωπος που πληροφορήθηκε τη βραδινή μας έξοδο ήταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, κοινός μας φίλος και στη συνέχεια κουμπάρος μας. Μετά το δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα του Ζαφείρη στην Πλάκα, δεν πέρασε πολύς χρόνος και της ζήτησα να γίνει γυναίκα μου», είχε περιγράψει παλαιότερα ο ποινικολόγος το πώς ξεκίνησε αυτός ο μεγάλος έρωτας.

Την Τρίτη θα κληθεί να την αποχαιρετήσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι.



Mε την κόρη τους Μαρία-Ελένη