03 Αυγούστου 2017

ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ ΤΟ 'ΧΕΙ! Τζ. Ασάνζ προς Μαδούρο: «Υιοθέτησε το Σύνταγμα της Σαουδικής Αραβίας», για να ικανοποιηθούν οι ΗΠΑ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ πρότεινε στο Μαδούρο να παραδειγματιστεί από τη Σαουδική Αραβία, έναν από τους σημαντικότερους εταίρους της Ουάσιγκτον στη διεθνή σκηνή.


Ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, σχολίασε ειρωνικά την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μεταξύ Βενεζουέλας και ΗΠΑ, με την προσπάθεια της δεύτερης να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Λατινοαμερικάνικης χώρας.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Μαδούρο δεν σπεύδει να υιοθετήσει το σύνταγμα της Σαουδικής Αραβίας, ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αισθανθεί ευχαριστημένη μ’ αυτόν», επισήμανε ο Ασάνζ, αναφερόμενος στους δρακόντειους νόμους που ισχύουν στη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι έχουν αμφισβητηθεί από πολλούς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις προσωπικά κατά του Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι αυτές οι ενέργειες δεν τον «φοβίζουν» και ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «κάνει το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής του ζωής να προμοτάρει το χάος στη Βενεζουέλα».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας χαρακτήρισε «αυθαίρετες» και «μονομερείς» κυρώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά του αρχηγού του κράτους της χώρας της Λατινικής Αμερικής.