03 Αυγούστου 2017

Υπουργείο Εξωτερικών: Μπράβο στην εθνική νεανίδων χάντμπολ

Οι Ελληνίδες αποχώρησαν από παιχνίδι του Euro με τα Σκόπια - Φανέλες με τη λέξη «Macedonia» φορούσαν οι παίκτες της πΓΔΜ - Η FYROM «προσπαθεί να επιβάλει την συνταγματική της ονομασία» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ


Τη συμπαράστασή του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης των Νεανίδων, οι οποίες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τα Σκόπια λόγω της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την πΓΔΜ. Η Εθνική νεανίδων χάντμπολ, αποχώρησε από το παιχνίδι με τα Σκόπια, στο πλαίσιο του Euro 2017 Κ-17, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εμφανίσεις που φορούσαν οι παίκτριες της ομάδας των Σκοπίων, που έγραφαν «Macedonia».

Η Εθνική μας ομάδα, ηττήθηκε με 10-0 στα χαρτιά από τη στιγμή που δεν κατέβηκε στο ματς, αλλά στη συνέχεια ανακοινώθηκε η αποβολή της από τη διοργάνωση, με απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ.

Αναλυτικά η ανκοίνωση του ΥΠΕΞ

«Σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς ομοσπονδίες μπορεί να γίνει μόνον με την προσωρινή της ονομασία. Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η πΓΔΜ, μετά την ένταξή της σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση προσπαθεί να παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλει την συνταγματική της ονομασία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης των Νεανίδων, οι οποίες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την πΓΔΜ λόγω της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την πΓΔΜ».