04 Αυγούστου 2017

Απίστευτος ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν: Εμφανίζεται σε βίντεο ως «Κομάντο - Σβαρτσενέγκερ»

Με στρατιωτική στολή, μαύρα γυαλιά και αποφασιστικό βλέμμα, ο 60χρονος πρόεδρος του Τουρκμενιστάν εμφανίστηκε πρόσφατα σε βίντεο της κρατικής τηλεόρασης να πυροβολεί και να ρίχνει μαχαίρια σε στόχο

Προφανώς, οι πολίτες στο Τουρκμενιστάν έχουν μπερδευτεί με τον πρόεδρό τους Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ. Ο 60χρονος άντρας πότε εμφανίζεται στην κρατική τηλεόραση να κρατά την κιθάρα του και να τραγουδά, άλλοτε να συμμετέχει σε αγώνες αυτοκινήτων και πρόσφατα, εμφανίστηκε με στρατιωτική στολή να κρατά όπλο και μαχαίρια και να επιδεικνύει πόσο καλά ξέρει να πετυχαίνει τον στόχο.


Τον εκκεντρικό πρόεδρο θέλησε να ειρωνευτεί η ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης The Chronicles of Turkmenistan και έδωσε στην δημοσιότητα την δική της εκδοχή με ένα βίντεο που αποδεικνύει πως ο Μπερντιμουχαμέντοφ μιμείται τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στην ταινία του 1985 «Κομάντο».

Πρώην οδοντίατρος ο Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, ανέλαβε τα ηνία στην χώρα της Κεντρικής Ασίας το 2006, όταν απεβίωσε ο πρόεδρος Σαπαρμουράτ Νιγιαζόφ, ο οποίος είχε αλλάξει τα ονόματα στους μήνες του χρόνου δίνοντας, μεταξύ άλλων, το όνομα του ίδιου και της μητέρας του.

Ο πρόεδρος Μπερντιμουχαμέντοφ κάνει ό,τι μπορεί για να «ξεπεράσει» τον προκάτοχό του. Πριν δύο χρόνια κατασκεύασε στην πρωτεύουσα Ασγκαμπάτ το άγαλμά του από μάρμαρο και χρυσό με ύψος 21 μέτρα!

Η τελευταία προσπάθεια του προέδρου του Τουρκμενιστάν να δείξει τα στρατιωτικά του προσόντα ίσως να οφείλεται στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, καθώς οι τζιχαντιστές έχουν κάνει την εμφάνισή τους κοντά στα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν.



Εύα Παυλάτου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ