08 Αυγούστου 2017

H μόνιμη επωδός του ΣΥΡΙΖΑ: Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι ενώ σπαταλάμε χρήματα για τα «δικά» μας παιδιά

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση τελικά δεν έχει ευθύνες! Κανείς δεν φταίει για τίποτα και πάντα φταίνε οι προηγούμενοι. Την συγκεκριμένη τακτική εφάρμοσε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας με αφορμή την πυρκαγιά στα Κύθηρα, κατηγορώντας την ΝΔ ότι «δεν ανανέωσε τον στόλο αεροπυρόσβεσης όταν δεν βρισκόμαστε σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας».


Και τώρα που βρισκόμαστε όντως σε χαλεπούς καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τα λιγοστά χρήματα που υπάρχουν στον κρατικό κορβανά να τα διαθέσει στην εκλογική του πελατεία. Δηλαδή σε μετακλητούς και μόνιμους υπαλλήλους και μάλιστα με διαδικασίες που περνούν στα ψιλά.

Όπως για παράδειγμα με πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο υπογράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος, αυξάνοντας τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Μάλιστα,  σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται  «προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους διακοσίων εξήντα τριών χιλιάδων διακοσίων τριάντα (263.230) ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος 2017 και διακοσίων ογδόντα επτά χιλιάδων εκατόν εξήντα (287.160) ευρώ για κάθε ένα από τα επόμενα οικονομικά έτη».

Για του λόγου του αληθές πλέον οι θέσεις μετακλητών υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης είναι οι εξής: α) Προϊσταμένων των Γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης: θέσεις έξι εκ των οποίων: α) Μία θέση προϊσταμένου του Ιδιαίτερου Γραφείου του Γενικού Γραμματέα. β) Μία θέση προϊσταμένου του Νομικού Γραφείου, γ) Μια θέση προϊσταμένου του Γραφείου Υποστήριξης της Καλής Νομοθέτησης. δ) Μία θέση προϊσταμένου του Γραφείου Συντονισμού, Θεσμικών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. ε) Μία θέση προϊσταμένου του Γραφείου Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης. στ) Μία θέση προϊσταμένου του Γραφείου Επιστημονικής και Γραμματειακής Υποστήριξης των Συλλογικών κυβερνητικών Οργάνων. ζ) Προσωπικού του Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης: θέσεις σαράντα εννέα!

Με άλλα λόγια, αντί η κυβέρνηση να προσπαθήσει να εξοικονομήσει χρήματα για την συντήρηση των αεροσκαφών ή τον εξοπλισμό των πυροσβεστών, επιλέγει να «χρηματοδοτήσει» φίλους και γνωστούς. Κι αν μας κατηγορήσει η αντιπολίτευση, τότε μιλάμε για το… παρελθόν! Πρόκειται για πάγια και προσφιλή τακτική των στελεχών της κυβέρνησης, η οποία πλέον αρχίζει να μην αποδίδει. Κι αυτό γιατί πλέον ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδόν 2,5 χρόνια, αρκετός χρόνος για να… διορθώσει όσα θεωρεί ότι έκαναν λάθος οι προηγούμενοι.

Αντιθέτως, με εξεταστικές και προανακριτικές (που δεν «καίγονται» να βρουν τον ένοχο, αλλά να καταδικάσουν πρόσωπα) προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από τα πραγματικά προβλήματα του Έλληνα πολίτη.

http://www.liberal.gr/arthro/157967/politiki/2017/H-monimi-epodos-tou-syriza-gia-ola-ftaine-oi-proigoumenoi-eno-spatalame-chrimata-gia-ta-isondikasin-mas-paidia-.html