18 Αυγούστου 2017

Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τέσσερις ύποπτοι που αναζητά η αστυνομία για την επίθεση στη Las Ramplas

Τα ονόματα και τις φωτογραφίες των τεσσάρων υπόπτων τρομοκρατών που σχετίζονται με την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramplas στο κέντρο της Βαρκελώνης, έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική ομοσπονδιακή αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, η ισπανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους Μούσα Ουκαμπίρ (αδερφό του Ντρις Ουκαμπίρ που είχε νοικιάσει το λευκό βαν), Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί και Γιουνές Αμπουγιακούμπ, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση και στην εκτέλεση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας, προκαλώντας τον θάνατο 14 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 100.

Μούσα Ουκαμπίρ, Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί, Γιουνές Αμπουγιακούμπ (από αριστερά προς δεξιά)

Και οι τέσσερις είναι μαροκινής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, το τρομοκρατικό γκρουπ που σχεδίασε και εκτέλεσε το χτύπημα στο κέντρο της Βαρκελώνης, απαρτίζεται από τουλάχιστον 12 άτομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 24χρονος Χισαμί και ο 22χρονος Αμπουγιακούμπ κατοικούν σε μία μικρή πόλη στη Βόρεια Ισπανία, ενώ ο 18χρονος Ααλαά και ο 17χρονος Ουκαμπίρ κατοικούν στο χωριό Ribes de Freser.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι σκοτώθηκαν πέντε δράστες, οι τρεις εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ έχουν γίνει και τρεις συλλήψεις. Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο 28χρονος Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος νοίκιασε το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε για την πολύνεκρη επίθεση στη Las Ramplas.

Οι ισπανικές αρχές πιστεύουν ότι είχαν νοικιαστεί δύο βανάκια στο όνομα του Ντρις Ουκαμπίρ, καθώς το τρομοκρατικό δίκτυο είχε οργανώσει ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα, πιθανόν με τη χρήση και εκρηκτικών μηχανισμών.