15 Αυγούστου 2017

Ο Άρης όπως δεν τον έχετε δει ποτέ: Η NASA κατέγραψε ένα σπάνιο φαινόμενο στον κόκκινο πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Curiosity το σκάφος εξερεύνησης της NASA κατέγραψε εικόνες σύννεφα και χιονοπτώσεις που βρίσκονται συγκεντρωμένα στον ουρανό του Άρη.

Στις 10 Αυγούστου, πέντε ημέρες μετά την πέμπτη επέτειο από την προσεδάφιση της Curiosity στον Άρη, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη νέφωση και τη χιονόπτωση στον ουρανό του κόκκινου πλανήτη. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν από τον εξερευνητή ρομπότ τον περασμένο μήνα.

Αν και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται νεφώσεις από το εξερευνητικό σκάφος στον Άρη, οι νέες φωτογραφίες είναι οι καθαρότερες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής.


Οι εικόνες ελήφθησαν από την κάμερα που βρίσκεται στο σκάφος ρομπότ το πρωϊ της ημέρας του Άρη, δηλαδή στις 17 Ιουλίου. Η NASA ανακοίνωσε ότι το εξερευνητικό σκάφος έλαβε περισσότερες εικόνες το μεσημέρι της ίδια ημέρας, αλλά σ’ αυτές δεν εμφανίζονται νεφώσεις.

«Είναι πιθανό ότι τα νέφη να αποτελούνται από κρυστάλλους παγωμένου νερού που συμπυκνώθηκαν σε κόκκους σκόνης στην κρύα ατμόσφαιρα», δήλωσε ένα μέλος παρακολούθησης της Curiosity του Πανεπιστημίου του York στο Τορόντο του Καναδά, Τζον Μουρς.