11 Αυγούστου 2017

Π. Καμμένος: Από την Ορθοδοξία στο Noor 1 και τη Βουλή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Συχνός… επισκέπτης της Βουλής αναμένεται να είναι από Σεπτέμβριο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει αρκετά ανοικτά μέτωπα, κυρίως σε ότι αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση με το Noor 1.
Με δεδομένο, μάλιστα, ότι σε καμία από τις (μέχρι τώρα) παρεμβάσεις του δεν έχει δώσει σαφείς εξηγήσεις, τόσο η συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής (που αναβλήθηκε λόγω του σεισμού στη Κω) όσο και η επικείμενη κλήση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αναμένεται να κεντρίσει το πολιτικό ενδιαφέρον.

Πρώτα τον λόγο αναμένεται να έχει η Ολομέλεια, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ για διενέργεια εξεταστικής Επιτροπής. Από την αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν, ωστόσο, ότι μόνο η άρνησή τους αναδεικνύει τον «φόβο» να αναδειχθεί η αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Είτε ο Πάνος Καμμένος ενήργησε εκτός των αρμοδιοτήτων του (όπως εκτιμούν από την ΝΔ) είτε όχι (όπως τουλάχιστον θεωρεί ο ίδιος).

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει ζητήσει εξεταστική για τη διενέργεια εξεταστική αναφορικά με την «εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες». Υπογραμμίζεται, δε, ότι ενώ ο ίδιος ο κ. Καμμένος ζήτησε - μιλώντας στη Βουλή - τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη απαντήσει αρνητικά!

Δεύτερη «μάχη» πρόσωπο με πρόσωπο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Ο Πάνος Καμμένος δεν θα αποφύγει μια σύρραξη με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Κι αυτό διότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη εγγράφως στείλει αίτημα στην πρόεδρο της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ώστε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να παραστεί στην επιτροπή και να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του τεθούν.

Πρόκειται για αίτημα που δύσκολα θα «ξεπεράσει» η κυρία Χριστοδουλοπούλου, καθώς η μειοψηφία, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, μπορεί να καλέσει για ακρόαση οποιονδήποτε επιθυμεί, αν φυσικά το αίτημα μπορεί να στοιχειοθετηθεί.

Να σημειωθεί ότι η Τ. Χριστοδουλοπούλου στην τελευταία συνεδρίαση, πριν η Βουλή κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές, είχε προαναγγείλει ότι η κλήση και η κατάθεση Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας για τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος φυσικά θα κριθεί από την κοινή γνώμη, από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν συναινεί στην δημιουργία εξεταστικής. Βέβαια, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει στη Βουλή, αλλά θα έχει και νέα… επεισόδια, ανεξαρτήτως από το τι θα προκύψει στο Κοινοβούλιο…

http://www.liberal.gr/arthro/158619/politiki/2017/p-kammenos-apo-tin-orthodoxia-sto-Noor-1-kai-ti-bouli-.html