04 Αυγούστου 2017

ΘΕΟΣ! Παππάς εναντίον Star: Θεωρεί τον εαυτό του ιδιοκτήτη των καναλιών και τον Βαρδινογιάννη κλέφτη που παρείσφρησε στο σπίτι του

«Ρώτησα έγκριτο νομικό και μου το είπε» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής - Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Παππά για τηλεοπτική διαφήμιση και barcode στις εφημερίδες


Με σκληρές εκφράσεις απάντησε από βήματος της Ολομέλειας ο κ. Νίκος Παππάς στην αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του ο τηλεοπτικός σταθμός Star για ζημιά που υπέστη από τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Ρώτησα έγκριτο νομικό και μου είπε πως είναι σαν μπαίνουν δυο κλέφτες σε ένα σπίτι. Ο ένας καταφέρνει να κλέψει πολλά κι άλλος λίγα κι επειδή πήρε λίγα κάνει αγωγή στον ιδιοκτήτη του σπιτιού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον υπουργό λέγοντας μεταξύ άλλων «δεν πονάτε από τα χαστούκια που τρώτε; Κάνατε το νόμο τον Οκτώβριο του 2015 και αποκαλύφθηκε η απόπειρά σας να δημιουργήσετε τα δικά σας ΜΜΕ» για να προσθέσει «με τα ΣΥΡΙΖΑ Channel συμβάλατε στην δημιουργία ενός ηθικού μειονεκτήματος. Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα. Σας χρεώνουμε με αυτή την αποτυχία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξήγησε πως «φέρατε τροπολογία με την οποία ρυθμίσατε τη χωρητικότητα των πολυπλεκτών. Σας είπα ότι από την στιγμή που δεν πήρατε τη γνώμη του ΕΣΡ ο νόμος σα πάσχει ακόμη κι αν το ΕΣΡ γνωμοδοτούσε κοντά σε αυτό που λέγατε. Η αλληλογραφία με το ΕΣΡ λέει αυτά που σας είπα εγώ μόλις τώρα» και προειδοποίησε πως «Όποιος δεν θέλει να πληρώσει θα προσφύγει εναντίον σας και θα ξανακερδίσει. Τι θα παθαίνατε αν ρωτούσατε το ΕΣΡ. Είναι θέμα νοοτροπίας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αγωγή του Star και υπογράμμισε «κι αν καταδικαστείτε και χάσετε και αυτές τις δίκες θα πρέπει να δώσετε κι αποζημίωση. Σημειώστε το αυτό γιατί δεν είναι απλή κουβέντα η ζημία εναντίον του δημοσίου».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο που αφορά την τηλεοπτική διαφήμιση είπε πως «είναι μια τρύπα στο νερό. Αλλα λέγατε στην αρχή άλλα τώρα. Στην επιτροπή μας μιλούσατε για την υποχρεωτική συμμετοχή των καναλιών στην πλατφόρμα δημοπράτησης διαφημιστικού χρόνου και τώρα την κάνατε προαιρετική. Ταπείνωση που δεν την ξεπλένει ούτε ο Δούναβης που θα κατεβάσετε στην Θεσσαλονίκη. Κοροϊδεύατε τον Γαρουφαλλιά κι εμείς στη Θεσσαλονίκη λέγαμε: Θάλασσα στα Τρίκαλα, πόρτα στην Καμάρα».