01 Αυγούστου 2017

BINTEO-Α. Γεωργιάδης: To «νέο» του υπουργού Παιδείας είναι η επιστροφή στο νόμο του ’82

Σε υψηλούς τόνους κατέκρινε το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιαδης.

Μεταξύ άλλων είπε ότι όραμα της κυβέρνησης είναι οι φοιτητές να κάνουν ομάδες περιφρούρησης και βανδαλισμούς, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Το «νέο» για το υπουργείο παιδείας σήμερα είναι η επιστροφή στο νόμο του ’82».

Ακολούθως ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το παράδειγμα της Κωνσταντινούπολης όπου έχει ανεγερθεί πολλά πανεπιστήμια, ενώ κατήγγειλε ότι στην Ελλάδα οι φοιτητές είχαν φτάσει στο σημείο να ανταλλάζουν θέματα των εξετάσεων με τους καθηγητές. «Λέτε να μη θυμόμαστε τις εποχές που οι φοιτητές της αριστεράς «έχτιζαν» τους καθηγητές;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Απάντηση και στις ανοησίες Φίλη

Τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε και στις μπαρούφες Φίλη για "υποβαθμισμένα και ακατάλληλα ιδιωτικά παν/μια τύπου Τουρκίας" παρότι ένα τέτοιο έκανε τον Τσίπρα επίτιμο διδάκτορα...


Του απάντησε με το παρακάτω άρθρο από το ΒΗΜΑ:



Τα τουρκικά πανεπιστήμια υψηλά στην διεθνή κατάταξη
ΤΟ ΒΗΜΑ
Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (ODTU) της Τουρκίας κατέχει την 85η θέση μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων (WUR) την οποία κάνει κάθε χρόνο η περιοδική έκδοση των «Times» του Λονδίνου για την  Εκπαίδευση. Ένα άλλο τουρκικό πανεπιστήμιο, το Bogazici βρίσκεται στην 139η θέση.

Δυο τουρκικά πανεπιστήμια, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Ινσταμπούλ και το πανεπιστήμιο Sabanci κατέχουν την 165η θέση το πρώτο και την 182η θέση το δεύτερο, ενώ το πανεπιστήμιο Βilkent είναι στην 201η θέση. Συνολικά έξι τουρκικά πανεπιστήμια βρίσκονται στον πινάκα των 400 καλύτερων πανεπιστημίων του κοσμου.

Σχολιάζοντας την «εντυπωσιακή παρουσία» των πανεπιστημίων της Τουρκίας στην κατηγορία των καλύτερων ο Φιλ Μπειτι, έκδοτης της περιοδικής έκδοσης των «Times» για την  Εκπαίδευση, δήλωσε: Τα τουρκικά πανεπιστήμια «έκαναν ένα από τα πιο δραματικά άλματα στην διεθνή κατάταξη, χάρη κυρίως στα σημαντικά επιτεύγματα τους στον τομέας της έρευνας».

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα το Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) κατατάσσεται 350ο στον πινάκα των «Times» για τα 400 καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κοσμου.