04 Αυγούστου 2017

Βίντεο και φωτογραφίες από το Ντουμπάι: Λαμπάδιασε ο Torch Tower

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν οι τελευταίοι όροφοι του πύργου Torch Tower (ή Marina Torch) στο Ντουμπάι, ξημερώματα Παρασκευής - Ο ουρανοξύστης έχει 79 ορόφους και ύψος 337 μέτρων

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν οι τελευταίοι όροφοι του πύργου Torch Tower (ή Marina Torch) στο Ντουμπάι, ξημερώματα Παρασκευής. Ο ουρανοξύστης έχει 79 ορόφους και ύψος 337 μέτρων.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για το πώς ξέσπασε η φωτιά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα σε ένα από τα μεγαλύτερα κατοικήσιμα κτήρια της χώρας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Telegraph η φωτιά ξέσπασε στον 67ο όροφο του κτηρίου.


Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, αξιωματούχος της Πολιτικής Προστασίας του Ντουμπάι ανέφερε ότι το «κτίριο εκκενώθηκε επιτυχώς» συμπληρώνοντας ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά, κάτι που είναι πολύ δύσκολο λόγω του μεγάλου ύψους στο οποίο πρέπει να επιχειρήσουν και της έκτασης της πυρκαγιάς.

Στο ίδιο κτίριο είχε ξεσπάσει ξανά πυρκαγιά το 2015, χωρίς τότε να υπάρξουν θύματα.

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι δήλωσε ότι επιχειρούσαν πυροσβέστες από τέσσερις σταθμούς Πολιτικής Άμυνας. «Δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν τραυματισμοί στο επεισόδιο πυρκαγιάς του πύργου Torch», είχε αναφέρει η κυβέρνηση σε ανάρτησή της στο Twitter.

Κάτοικοι και μάρτυρες ανάρτησαν φωτογραφίες από την πυρκαγιά στον ουρανοξύστη.


Το Ντουμπάι είναι ένα από τα επτά εμιράτα που συνθέτουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σημαντικό κέντρο εμπορίου και επενδύσεων του Κόλπου.