06 Αυγούστου 2017

Αποκαλύψεις Wikileaks: Τα e-mails του Μακρόν για Τσίπρα-Βαρουφάκη

Στο WikiLeaks διέρρευσε η ανάλυση που έλαβε ο Μακρόν για τις εκλογές του 2015 στη χώρα µας
Το βράδυ της 20ής Σεπτεµβρίου 2015, την ώρα που στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζαν για τη νίκη τους στις εκλογές, πολλά χιλιόµετρα µακριά, ο Εµ. Μακρόν δεχόταν στo ηλεκτρονικό του ταχυδροµείο µία ανάλυση για το αποτέλεσµα στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται από τα 21.075 e-mails της προεκλογικής του καµπάνιας τα οποία διέρρευσαν στο WikiLeaks.

Η ενηµέρωση αυτή του 2015 φαίνεται ότι χάραξε εν πολλοίς την πολιτική του Γάλλου πολιτικού απέναντι στην Ελλάδα, η οποία φαίνεται ξεκάθαρα σήµερα που ο Εµ. Μακρόν είναι ένοικος του Εlysée. Παρ’ όλο που το Μέγαρο Μαξίµου παρουσιάζει την προσέγγιση Αθήνας Παρισίων, σε θέµατα όπως η αναδιάρθρωση του χρέους, ως µεγάλη επιτυχία, αποδεικνύεται ότι αυτό είναι περισσότερο µια επιλογή του Εµ. Μακρόν εδώ και τρία χρόνια, παρά ένα ελληνικό επίτευγµα.

Στο ενηµερωτικό σηµείωµα που έλαβε ο Εµ. Μακρόν, o τότε σύµβουλός του για κοινοβουλευτικά θέµατα και συνεργάτης του σήµερα στη γαλλική Προεδρία, Stéphane Séjourné, του έκανε µια σύντοµη ανάλυση του αποτελέσµατος των ελληνικών εκλογών. Στη σύντοµη αναφορά του Γάλλου, όπου αναφερόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας κατάφεραν να κερδίσουν και τη Νέα ∆ηµοκρατία του Β. Μεϊµαράκη αλλά και όσους είχαν φύγει από το κόµµα, µε ειδική µνεία στον Γ. Βαρουφάκη, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αποκαλεί τους ΑΝ.ΕΛ. «αυτονοµιστές», σχολιάζοντας ότι, όπως όλα δείχνουν, θα συνεργαστεί µαζί τους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/apokalipsis-wikileaks-ta-e-mails-tou-makron-gia-tsipra-varoufaki