11 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΛΗΤΗΣ! Ο Κουτσούκος ζήτησε επιστολή Τσακαλώτου προς το ΔΝΤ κι αυτός τον παρέπεμψε ειρωνικά στο ιντερνετ

Την επιστολή με τις 21 δεσμεύσεις δεν θα την βρω στο σάιτ του ΔΝΤ, απάντησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Από το πουθενά προέκυψε οξύτατο επεισόδιο το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή, κατά τη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων ανάμεσα σε δύο κατά κανόνα ήρεμους συνομιλητές, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον ερωτώντα βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Κουτσούκο.


«Αν δώσεις ένα ψάρι σε έναν άνθρωπο τον κρατάς ζωντανό για μια ημέρα, αν του μάθεις πώς να ψαρεύει τον κρατάς ζωντανό για όλη του τη ζωή» απάντησε με υπερβολική ίσως δόση ειρωνείας ο υπουργός στον βουλευτή, ο οποίος ζητούσε μέσω επίκαιρης ερώτησης να μάθει ποια είναι τα προαπαιτούμενα από το ΔΝΤ.

«Υπάρχουν όλα στο δημόσιο χώρο. Να φέρετε έναν συνεργάτη σας εδώ να σας εξηγήσουν οι δικοί μου συνεργάτες πώς να τα κατεβάσετε αυτά από το Ίντερνετ, να μπείτε στο σάιτ του ΔΝΤ και να τα κατεβάσετε» είπε ο κ. Τσακαλώτος, προκαλώντας «έκρηξη» από την άλλη πλευρά.

«Λυπάμαι πραγματικά, να ζητήσετε συγγνώμη για το θράσος σας, εγώ δεν έχω σπουδάσει σε ξένα πανεπιστήμια, αλλά ξέρω να χειρίζομαι το Διαδίκτυο (...) Την επιστολή που στείλατε εσείς και ο κ. Στουρνάρας στο ΔΝΤ με τις 21 δεσμεύσεις δεν θα την βρω στο σάιτ του ΔΝΤ» απάντησε οργισμένος ο κ. Κουτσούκος.

Εκνευρισμένος όμως ήταν στην ανταπάντησή και ο κ. Τσακαλώτος: «Ο κ. Κουτσούκος είναι σαν φοιτητής που δεν έχει ετοιμαστεί και μετά φωνάζει για να βρει το δίκιο του. Ακόμη κι αυτό που ζητήσατε υπάρχει στη δημόσια σφαίρα (...) Καθίστε κάτω και διαβάστε το Μνημόνιο» είπε φωνάζοντας.

Στο ρόλο του... πυροσβέστη παρενέβη τότε ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος, απευθυνόμενος με ήπιο τόνο προς τον υπουργό, του υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, όταν ζητάει στοιχεία κάποιος βουλευτής, συνήθως του τα δίνουν...