07 Σεπτεμβρίου 2017

«Μαζεύει» μία-μία τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά η Αχτσιόγλου: Τι θα ισχύει για εργαζομένους σε Α.Ε

Διευκρινίσεις για ορισμένα θέματα του νομοσχεδίου έδωσε η υπουργός εργασίας Κα Εφη Αχτσιόγλου κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.


Όπως είπε η υπουργός Εργασίας σημείωσε συμφωνώντας οι διατάξεις περί διαταγής πληρωμής από την πλευρά των εργαζομένων προς τους εργοδότες για την διεκδίκηση δεδουλευμένων, δεν μπορεί να ισχύσει για τους εργαζόμενους σε Ανώνυμες Εταιρίες.

 Η υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «παρέμβαση που θα βοηθήσει την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων», το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να «μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα» και να μιλήσει συγκεκριμένα για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

«Η πραγματικότητα σας διαψεύδει», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου και υποστήριξε ότι «η κρίση αποεπένδυσης σημειώθηκε τα ακριβώς προηγούμενα χρόνια, την περίοδο 2009 με 2014».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας εξαπέλυσε πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, κατηγορώντας τον ότι απέφυγε να δώσει καθαρή απάντηση για τη στάση των δανειστών έναντι του νομοσχεδίου και ανέφερε ότι «κινδυνεύουμε από την συνήθη γελοιοποίηση» της κατάργησης διατάξεων πέντε – έξι μέρες μετά την ψήφισή τους. Επίσης έκανε λόγο για ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ανεφάρμοστες.

«Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι σας έχουν καταλάβει. Θα το δείτε και πολύ σύντομα στις κάλπες» ανέφερε ο εισηγητής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης και δήλωσε πως το νομοσχέδιο κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση καθώς, «διακατέχεται από μια τιμωρητική αντίληψη, η οποία δεν βοηθάει τους εργαζόμενους».

Ο εισηγητής της Ν.Δ. δήλωσε ωστόσο πως η παράταξη του θα ψηφίσει ορισμένες διατάξεις (όπως το επίδομα στους εγκλωβισμένους εργαζόμενους, την επιτάχυνση της δίκης), αν και επέμεινε ότι θα αποδειχθούν δύσκολα εφαρμόσιμες.