13 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πόρτες για να βγουν ποινικοί κρατούμενοι έξω

Την επέκταση με τροπολογία του νόμου Παρασκευοπούλου, που προέβλεπε την υπό όρους απόλυση κρατουμένων, για ένα χρόνο ακόμη, και την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, με μείωση των ποινών, επιβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Όμως ο σχεδιασμός αυτός της κυβέρνησης προκαλεί την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στελέχη της οποίας αφήνουν να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με επιχείρημα τον συνωστισμό στις φυλακές θα ανοίξει τις πόρτες για να βγουν ποινικοί κρατούμενοι έξω.

Μάλιστα ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα ούτως ή άλλως κανένας δεν εκτίει την ποινή του συνολικά καθώς για κάθειρξη παραδείγματος χάρη 20 χρόνων για ληστεία, με τα 3/5 έκτισης της ποινής και με τα ημερομίσθια, στην πραγματικότητα τα χρόνια φυλάκισης μειώνονται σε έξι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει υποστεί άδικη κριτική και ότι πλέον η χώρα είναι παράδειγμα προς μίμηση και δέχεται συγχαρητήρια από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.