14 Σεπτεμβρίου 2017

Κάψτε τους καπιταλιστές!

Οι SOS Refugiados είναι μια οργάνωση βάσκων αντιεξουσιαστών η οποία δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα του προσφυγικού. Στα πλαίσια της λογικής αυτής παραχώρησε πριν λίγο καιρό ένα βανάκι σε Έλληνες αλληλέγγυους με σκοπό να μεταφέρονται τρόφιμα, ρούχα και άλλα αγαθά σε πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Εδώ πρέπει να τονίσω πως το βανάκι αυτό έφερε πάνω του φαρδιά πλατειά το έμβλημα της οργάνωσης καθώς και την επιγραφή: «Οι λαοί για τους λαούς» στα αγγλικά και τα βασκικά.


Φευ όμως. Στην Ελλαδάρα ζούμε! Και ναι, βρέθηκαν άνθρωποι που το βανάκι αυτό το έκαψαν. Και προσοχή:  Δε μιλάμε για τίποτα χρυσαυγίτες ή «αγανακτισμένους κατοίκους». Το βανάκι το κατέστρεψαν ολοσχερώς άτομα που αυτοχαρακτηρίζονται «αναρχικοί». Ένας από δαύτους έγραψε χαρακτηριστικά στο Indymedia: «Κάποιοι αντικαπιταλιστές έκαψαν ένα βαν που μετέφερε καπιταλιστικά αγαθά σε κάποιους που κατά κύριο λόγο έχουν σαν όνειρο να πάνε να ζήσουν στην καπιταλιστική Δύση (και κυρίως στην βαριά βιομηχανοποιημένη). Αν οι πρόσφυγες θέλουν τα αγαθά ας πάνε με τους εξεγερμένους να τα πάρουν, αν δεν πάνε δεν χρειάζεται να έχουν αλληλεγγύη άνθρωποι που έχουν το καπιταλιστικό όνειρο στην ψυχή τους».

Έτσι είναι, φίλοι μου. Στα μάτια των ανθρώπων αυτών οι πραγματικοί, οι πούροι, οι βεριτάμπλ καπιταλιστές είναι οι πρόσφυγες. Οι οποίοι αντί να κάτσουν να πεθάνουν στη χώρα τους έχουν το θράσος να κυνηγάνε καπιταλιστικά όνειρα στην Δύση (πόσο πανομοιότυπο είναι το αφήγημα αυτό με το αντίστοιχο των νεοναζί ρατσιστών!). Οπότε τους καίμε (έστω και μεταφορικά- προς το παρόν δηλαδή…). Και αυτούς και όσους προσπαθήσουν να τους βοηθήσουν.

Προφανώς οι εμπρηστές- μηδενιστές της ιστορίας μας δεν χαρακτηρίζουν ολόκληρο τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Υπάρχουν όμως. Και είναι πολλοί. Και έχουν και υποστηριχτές. Πως βάπτιζαν τον Μεσαίωνα οι καλόγεροι του κρέας ψάρι για να θεωρούν πως νηστεύουν;  Έτσι και εκείνοι βαπτίζουν τα πάντα «Καπιταλισμό». Μόνο και μόνο για να καλύψουν το κενό που έχουν στο κεφάλι τους.

http://www.liberal.gr/arthro/165478/apopsi/th-cheimonas/kapste-tous-kapitalistes.html