11 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΑ 4 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! Κ@λοτούμπα Κατσίκη: Στηρίζω τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους

Νέες δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ για τη στάση του απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Διευκρινίσεις σχετικά με το αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ιατρική χρήση της κάνναβης που φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας, έδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος τόνισε ότι συμφωνεί με την χρήση κάνναβης μόνο για ιατρικούς λόγους και όχι με τη γενική αποποινικοποίησή της.

«Αποκαθιστώ την αλήθεια ως εξής: απήντησα ότι "είμαι αντίθετος" σε αυτό το γενικό ερώτημα που υπονοούσε αποποινικοποίηση προκειμένου να ικανοποιήσει πάθη εξαρτημένων από ουσίες και όχι ότι "είμαι αντίθετος στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς". Στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους δεν θα είχα αντίρρηση εφόσον και η ιατρική κοινότητα συναινούσε ότι συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών» τόνισε ο Κώστας Κατσίκης.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο ίδιος συνομιλώντας σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του νομοσχεδίου τονίζοντας «εσείς θα το δεχόσασταν; Αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας! Ότι μπορούμε και διαφωνούμε!».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/anadiplosi-katsiki-stirizo-ti-chrisi-kannavis-gia-iatrikous-logous