09 Οκτωβρίου 2017

Η μία και μόνη λέξη σε ανακοίνωση που έδωσε νέες ελπίδες για τον Σουμάχερ

Με χαμόγελο και ενθουσιασμό δέχτηκαν οι θαυμαστές του Μίκαελ Σουμάχερ, την είδηση για τη δημιουργία μουσείου με αντικείμενα του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1. Ωστόσο, μία μόνο λέξη της εκπροσώπου του, προκάλεσε νέα χαμόγελα για την υγεία του.


Η Σαμπίν Κεμ, μάνατζερ του Σουμάχερ, χρησιμοποίησε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο το Σαββατοκύριακο αναφερόμενη στη δημιουργία μουσείου που θα τιμά τα επιτεύγματά του.

Αυτό οδήγησε πολλούς από τους θαυμαστές του να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, στη λήψη αυτών των αποφάσεων, παρόλο που εξακολουθεί να λαμβάνει θεραπεία.

Μία από τις Ferrari που χρησιμοποίησε στη διάρκεια της καριέρας του ο Μίκαελ Σουμάχερ. Πηγή φωτό: AP/Vincent Yu

Η Κεμ δήλωσε: «Κατά των διάρκεια της σταδιοδρομίας του, ο Μίκαελ κράτησε τα περισσότερα από τα αυτοκίνητά του και πολλές φόρμες και κράνη. Στο μυαλό μας, είχαμε πάντα την πρόθεση να τα διαθέσουμε στο κοινό».

Ο 48χρονος Σουμάχερ, που κέρδισε επτά τίτλους στην F1 κατά τη διάρκεια της καριέρας του, υπέστη ένα σοβαρότατο τραυματισμό κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις το 2013. Έκτοτε, υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο, παρέμεινε σε κώμα για περισσότερο από έξι μήνες και τώρα νοσηλεύεται στο σπίτι του, παρακολουθούμενος από μία ιατρική ομάδα 15 ατόμων. Οι πληροφορίες σχετικά με την υγεία του είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, με την οικογένεια να προχωρά μόνο με σημαντικές δηλώσεις, όταν κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο.