11 Οκτωβρίου 2017

Καλαφάτης για τα νέα διόδια στο Ωραιόκαστρο: Ειρωνεία της Κυβέρνησης του «Δεν πληρώνω»

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την έναρξη εργασιών για την κατασκευή σταθμού διοδίων στο τμήμα της ΠΑΘΕ μεταξύ των κόμβων Διαβατών και ΤΙΤΑΝ στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, εξαπέλυσε ο Σταύρος Καλαφάτης.


Ο κ. Καλαφάτης τονίζει πως αυτή η κίνηση στο σημείο που «συμπίπτει με την εξωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο Ωραιόκαστρο, αποτελεί ουσιαστικά επιβολή διοδίων στην αστική κίνηση και στη διαδρομή σπίτι-δουλειά για χιλιάδες πολίτες».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή ζητώντας είτε την επανεξέταση της σκοπιμότητας δημιουργίας του συγκεκριμένου σταθμού είτε τη λήψη μέτρων αποκατάστασης της αδικίας για τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οδικό τμήμα για την καθημερινή τους μετάβαση από τα σπίτια στις εργασίες τους και αντίστροφα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η επιβολή διοδίων σε αυτό το σημείο του οδικού άξονα είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει σοβαρότατες κυκλοφοριακές παρενέργειες στο ήδη βεβαρυμένο και οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα που μαστίζει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα την κίνηση αυτή την χαρακτηρίζει ως «κωμικοτραγική ειρωνεία για την κυβέρνηση των πάλαι ποτέ υποκινητών του κινήματος "Δεν Πληρώνω", αλλά και εξοργιστική φάρσα σε βάρος της Θεσσαλονίκης και των κατοίκων της».