12 Οκτωβρίου 2017

ΕΧΕΙ ΠΑΛΑΒΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! Νέα επικίνδυνη μόδα: Γυναίκες βάζουν ξεφλουδισμένα αγγούρια στον κόλπο τους για... «βαθύ καθαρισμό»

Μια νέα «μόδα» που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοφιλία τελευταία εξαιτίας των social media είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία της ευαίσθητης γυναικείας περιοχής, προειδοποιεί με σημερινή ανάρτηση στo blog της μια Καναδή γυναικολόγος.


Η επικίνδυνη πρακτική που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τίτλο «μάσκα αιδοίου» περιλαμβάνει τη χρήση ολόκληρων ξεφλουδισμένων αγγουριών και την εισαγωγή τους στον γυναικείο κόλπο για 20 και πλέον λεπτά, με στόχο «τον βαθύ καθαρισμό της περιοχής και την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών».

Σύμφωνα με τις blogger που προτείνουν αυτήν την πρακτική, η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του αγγουριού είναι ευεργετική και μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Ωστόσο, αυτές οι συμβουλές από άτομα που δεν έχουν ιδέα από ιατρική μπορεί να αποβούν καταστροφικές, όπως προειδοποιεί η Καναδή γυναικολόγος Δρ. Jen Gunter.
Όπως υπογραμμίζει η Gunter, το αγγούρι μπορεί να διαταράξει σημαντικά την φυσική ισορροπία ph στον κόλπο μιας γυναίκας βλάπτοντας τα καλά βακτηρίδια και αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τον κίνδυνο μόλυνσης από αφροδίσια νοσήματα, όπως η γονόρροια ή ακόμα και το HIV.

Σύμφωνα με την ίδια, «η ιδέα ότι τα αιδοία είναι "βρώμικα" και χρειάζονται πλύσεις με προϊόντα της αγοράς ή σπιτικά ματζούνια βασίζεται σε μισογυνικές απόψεις που δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές». Όπως τονίζει η γυναικολόγος, η συγκεκριμένη πρακτική είναι τελείως ανούσια και από πλευρά απομάκρυνσης των οσμών, αφού η εξόντωση των καλών βακτηριδίων είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει έντονη δυσοσμία σε βάθος χρόνου.

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ