11 Οκτωβρίου 2017

Να εδώ ο Άδωνις εξηγεί γιατί η ΝΔ ψήφισε την τροπολογία για την «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης που καταψήφισαν μουσουλμάνοι μαζί με ΧΑυγίτες

[Βέβαια το κορυφαίο επιχείρημα υπερ της ψήφισης είναι ότι την τροπολογία ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ και οι 3 μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους Ελληναράδες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που κατά τ' άλλα δεν τους ενοχλεί να κατεβάσουν τα βρακιά στον Πούτιν]

Τους λόγους που η ΝΔ ψήφισε χθες στη Βουλή την τροπολογία για την «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης εξηγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης σε κείμενο που έγραψε στο Facebook:
Περί της Χθεσινής Τροπολογίας για την «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης

Χθες στην Βουλή ακούσατε τη ΝΔ να ψηφίζει Όχι στο νομοσχέδιο για την Αλλαγή Φύλου αλλά ναι στην επίμαχη Τροπολογία για την «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης. Αυτή μας η ψήφος έχει δημιουργήσει μεγάλη αγωνία σε πολλούς φίλους διότι δεν εξηγήθηκε αρκετά η αλλαγή που έγινε σε αυτήν μέσα σε δυο εβδομάδες.

Προ δύο εβδομάδων ο κ. Κοντονής είχε φέρει στην Βουλή μία Τροπολογία για να ενσωματώσει στο Ελληνικό Δίκαιο την απόφαση του 2009 του ΕΔΑΔ του 2009 σε σχέση με αυτή την Ένωση.

Την Τροπολογία εκείνη την καταψηφίσαμε διότι θεωρήσαμε ότι δημιουργούσε τον κίνδυνο εθνικών ζητημάτων εκεί. Τότε ζητήσαμε για να ψηφίσουμε την ρητή αναφορά στην Τροπολογία της Συνθήκης της Λωζάνης και των σχετικών της δεσμεύσεων.

Η Τροπολογία λοιπόν που ψηφίστηκε χθες γράφει ρητά στην Αιτιολογική έκθεση ότι κάθε απόφαση των Δικαστηρίων πρέπει να είναι σύμφωνη με την Συνθήκη της Λωζάνης και στο άρθρο να σέβεται την Εθνική Ακεραιότητα κλπ. Δηλ οι ενστάσεις μας έγιναν δεκτές. Άλλωστε στην ουσία η τροπολογία αυτή όπως ψηφίστηκε χθες είναι επανάληψη σε νόμο όσων είχε πει στην Βουλή το 2013 ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβερνήσεως Σαμαρά κ. Ρουπακιώτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ακραίοι κύκλοι της Μειονότητας ήδη εξέφρασαν την διαφωνία τους με την τροπολογία αυτή και ζήτησαν την απόσυρση της.

Δηλαδή για να το πω καθαρά ενώ η προηγούμενη διατύπωση άφηνε ανοιχτούς κινδύνους η χθεσινή δεσμεύει τον Δικαστή να μήν μπορεί ποτέ να βγάλει απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με την Συνθήκη άρα δεν μπορεί να αναγνωρισθεί καμμία «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης.