11 Οκτωβρίου 2017

Κατάσχεση λογαριασμών Μπόμπολα και μετόχων του πρακτορείου «Ευρώπη»

Μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το «Documento».

Την κατάσχεση λογαριασμών πέντε φυσικών προσώπων, μελών του Δ.Σ. του πρακτορείου διανομής Τύπου «Ευρώπη», διέταξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το «Documento».

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας των Δημητρίου Παναγούλια, Νικολάου Παπαδόπουλου, Σπυρίδωνα Δουλφή και Φωτίου Μπόμπολα του Γεωργίου, μέχρι του ποσού των 40.716,87 ευρώ.

Το «Documento» κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας χρήματα που αν και το πρακτορείο «Ευρώπη» εισέπραξε από τις πωλήσεις της εφημερίδας δεν τα απέδωσε στην εταιρεία. Τα ασφαλιστικά μέτρα έγιναν δεκτά και στη συνέχεια τα πέντε φυσικά πρόσωπα, μέλη του Δ.Σ. του πρακτορείου διανομής Τύπου «Ευρώπη», προχώρησαν σε αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής, αίτηση η οποία απερρίφθη.

Η απόφαση του δικαστηρίου, που κάνει αποδεκτό το αίτημα για συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας και απορρίπτει την αίτηση ανάκλησης των μελών του διοικητικού συμβουλίου, επί της ουσίας επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν ενδείξεις υπεξαίρεσης των χρημάτων που οφείλονται στην εφημερίδα και όχι αδυναμία πληρωμής εκ μέρους του πρακτορείου διανομής Τύπου «Ευρώπη».

Πηγή: documentonews.gr