12 Οκτωβρίου 2017

Μητσοτάκης για Ζαφειρόπουλο: "Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία"-Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Τον αποτροπιασμό του για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου.Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. & πολύ καλός φίλος», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.



Θλίψη και στη ΝΔ 

Θλίψη για το χαμό του δικηγόρου εκφράζουν και από τη ΝΔ, καθώς ο πατέρας του θύματος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ήταν ο επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος του κόμματος.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν πασίγνωστος δικηγόρος με παρουσία σε σημαντικές έως πολύκροτες δίκες.

Είχε μακρά συνδικαλιστική δράση και το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ είχε εκλεγεί το 1996 και το 2005 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος.

Ήταν γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Οι υποθέσεις στις οποίες συμμετείχε

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ.

Ο δικηγόρος -πατέρας δύο παιδιών- ήταν ιδιαίτερα δραστήριος συνδικαλιστής και κατέβαινε τακτικά στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία -αποτυπώματα, γενετικό υλικό-, μαρτυρίες και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.