11 Οκτωβρίου 2017

Τα είδε όλα ο Ισπανός πρέσβης από την εισβολή των άπλυτων: Δεν έχω συνηθίσει σε τέτοια, μπορούσε να εξελιχθεί άσχημα

Ο Ισπανός πρέσβης δήλωσε συγκλονισμένος και έκπληκτος από την πρωινή εισβολή των μελών του «Ρουβίκωνα» στο κτίριο της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα.


«Είμαι ακόμα πολύ συγκλονισμένος και έκπληκτος γιατί δεν είμαι συνηθισμένος να βιώνω τέτοιου είδους γεγονότα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Ενρίκε Βιγέρα, προσθέτοντας ότι ευτυχώς όλα τελείωσαν καλά, χωρίς τραυματισμούς.

Ο πρέσβης εξήρε την ταχύτατη επέμβαση της Αστυνομίας και τόνισε πως ενήργησε πολύ καλά και μπόρεσε να λύσει μια περίπλοκη κατάσταση που θα μπορούσε να εξελιχθεί άσχημα αν δεν είχε αντιμετωπιστεί προσεκτικά και με επαγγελματισμό.

Μετά το συμβάν επικοινώνησαν μαζί του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο γ.γ. της Ελληνικής Προεδρίας Γιώργος Γεννηματάς. «Εκτιμώ πολύ την πολύ γρήγορη επικοινωνία από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Κοτζιά και από τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Προεδρίας. Εξέφρασαν τη συμπάθειά τους σε εμάς. Έδειξαν την αλληλεγγύη τους και με διαβεβαίωσαν ότι θα μας παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης», δήλωσε ο Βιγέρα.