20 Νοεμβρίου 2017

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΠΟΛΑΚΗ! Ερυθρός Σταυρός: Τραμπουκισμοί από τον διοικητή που διώχνει τη Σχολή Νοσοκόμων

Πρωτοφανείς ιστορίες αυθαιρεσίας - Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό  

«Συνήθεια» όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αυτών που πλέον έχουν θεσμική ιδιότητα στον κρατικό και κυβερνητικό μηχανισμό, είναι η πρακτική των καταλήψεων και των τραμπουκισμών, όπως αποδεικνύει η υπόθεση με την κατάληψη και ουσιαστικά έξωση της Νοσηλευτικής Σχολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σχολή Αδελφών), από τον ίδιο τον διορισμένο διοικητή του Κοργιαλένειου Νοσοκομείου κ. Ευθύμιο Γεωργόπουλο!


Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι άλλη μία ενδεικτική ιστορία τρέλας, γύρω από τα όσα συμβαίνουν τελευταία, εξαιτίας της αυταρχικής συμπεριφοράς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιμετωπίζουν το κράτος ως κομματικό «λάφυρο», αδιαφορώντας ακόμη και για τους νόμους που ισχύουν, καθώς προβάλουν τη λαϊκή ψήφο, που διαθέτουν, ως λευκή επιταγή να κάνουν ό,τι θέλουν!
Η κατάσταση μάλιστα είναι τόσο έκρυθμη, από τις ωμές παραβιάσεις των ισχυόντων από τον κ. Γεωργόπουλο, που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, για να προστατέψει το Δρακοπούλειο κτίριο, όπου λειτουργία από το 1939 η Νοσηλευτική του Σχολή, από τις αυθαιρεσίες, που κάνει ο εν λόγω διοικητής, υπό την κάλυψη, αν όχι και την καθοδήγηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Γιώργου Γιαννόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο κ. Γεωργόπουλος, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα ή εξουσία, έσπασε (!!!) τις κλειδαριές του Δρακοπούλειου, το οποίο βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Κοργαλένειου Μπενάκειου νοσοκομείου (στο γνωστό Ερυθρό Σταυρό στους Αμπελόκηπους), κατέλαβε τα γραφεία, απέκλεισε την πρόσβαση των εργαζομένων και ανακοίνωσε ετσιθελικά ότι θέλει να μετατρέψει το κτίριο σε… ψυχιατρική κλινική – πρωτοφανής και αμφιλεγόμενη ιδέα έτσι κι αλλιώς για έναν χώρο που βρίσκεται όχι απλώς σε έναν πυκνό αστικό ιστό, αλλά και περιβάλλεται από πυκνή κίνηση άλλων ασθενών και των πολιτών!

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαμαρτυρήθηκε έντονα και με εξώδικο, χωρίς να βρει την παραμικρή ανταπόκριση, παρά μόνο την περιφρόνηση από τον διορισμένο διοικητή. Κι αυτό παρότι, εκτός από την σχολή Νοσηλευτικής, στο Δρακοπούλειο λειτουργούν κι άλλα γραφεία και υπηρεσίες του Σωματείου, όπως προγράμματα για την Αγωγή Υγείας, την Νοσηλεία στο σπίτι κλπ.

Ειδικά η Σχολή Αδελφών του Ερυθρού Σταυρού ήταν τόσο μεγάλης και ιστορικής σημασίας για το Σωματείο, που από το 1988, όταν και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος γα τη συνεργασία του κράτους με τον ΕΕΣ, προβλέφτηκε ότι το κτίριο θα παραμείνει στην πλήρη νομή και κατοχή του, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή διατάραξη της λειτουργίας της. «Από τότε και έως σήμερα, ουδέποτε και ουδείς προέβη σε οιαδήποτε αμφισβήτηση επί των δικαιωμάτων μας νομής και χρήσης του κτιρίου της ιστορικής σχολής της νοσηλευτικής» αναφέρει η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε προ ημερών, απηυδισμένος από τη συμπεριφορά του κ. Γεωργόπουλου και του υπουργείου Υγείας, ο Ερυθρός Σταυρός.

Όπως καταγγέλλει ο Ερυθρός Σταυρός, ο κ. Γεωργόπουλος πέρα από τις καταφανείς βίαιες πρακτικές του, ενεργεί και πέραν του πεδίου ευθύνης του, καταπατώντας και ξένες ιδιοκτησίες, αλλά και συμφωνίες, που διέπουν τις σχέσεις ΕΕΣ και Πολιτείας. Σημειωτέον το Κοργιαλένειο  Μπενάκειο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διευθύνεται από διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο πρόεδρος είναι ο εκάστοτε πρόεδρος του Σωματείου του ΕΕΣ. Ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής του νοσοκομείου (ο κ. Γεωργόπουλος, εν προκειμένω), μπορούσε να κάνει μόνο εισηγήσεις προς το διοικητικό συμβούλιο και όχι να προβαίνει σε διοικητικές πράξεις – όπως η αλλαγή χρήσης των κτιρίων ή ακόμα και μετακινήσεις προσωπικού, όπως αναφέρεται.

Πληροφορίες λένε ότι η πρεμούρα του κ. Γεωργόπουλου και του υπουργείου Υγείας για τη μετατροπή του Δρακοπούλειο και της σχολής νοσηλευτών σε ψυχιατριακή κλινική, χωρίς καν να υπάρχει πριν ολοκληρωμένη μελέτη, αποδίδεται στη σπουδή των κυβερνώντων να αποσπάσουν κοινοτικά κονδύλια, που είναι αδιάθετα και προορίζονται για την ψυχική υγεία. Πιθανόν, εκτιμούν καλά πληροφορημένες πηγές, να δρομολογείται ένα «πάρτι» με πρόσχημα τις ανάγκες για ψυχιατρικές δομές και απλώς την «πληρώνουν» ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι νοσοκόμες του.
Με τα ασφαλιστικά μέτρα ο ΕΕΣ ζητά να  επιστρέψει ο κ. Γεωργόπουλος τα κλειδιά του κτιρίου, ώστε να επιτραπεί η προηγούμενη χρήση, αλλά και να προστατευτούν τα γραφεία από ζημιές και άλλες παρεμβάσεις - που συνηθίζουν οι «σύντροφοι» του διοικητή σε άλλες περιπτώσεις κατάληψης δημοσίων κτιρίων.