15 Δεκεμβρίου 2017

Κοσιώνη-Κοτζιάς: 1-0

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, σχολίασε τις αναφορές του Νίκου Κοτζιά με τις οποίες άφησε να εννοηθεί ότι τα κομματόσκυλα του ΑΠΕ δεν θα ρωτούσαν τον Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης ή θα λογίκριναν την απάντησή του.


«Αν εργαζόμουν στο ΑΠΕ σήμερα θα ένιωθα βαρύτατα θιγμένη», ανέφερε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος στην ανάρτησή της.

«Ποιος είπε στον κ. Κοτζιά ότι αν τη συνέντευξη Ερντογάν την είχε κάνει δημοσιογράφος του ΑΠΕ δε θα ρωτούσε για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης που εδώ και ένα χρόνο συστηματικά θέτει ο Τούρκος πρόεδρος;», διερωτάται η Σία Κοσιώνη. Διερωτάται δε με νόημα αν ο Ν.Κοτζιάς υποννοεί ότι θα περνούσε από κυβερνητική έγκριση η συνέντευξη Ερντογάν. «Παραδέχεται λοιπόν δημοσίως ο Έλληνας ΥΠΕΞ οτι η κυβέρνηση θα «φρόντιζε» τι να ρωτήσει και τι όχι ο συνάδελφος;» αναφέρει η Σ. Κοσσιώνη και καταλήγει: «Θέλω να πιστεύω ότι του ξέφυγε του κυρίου Κοτζιά. Άλλωστε αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο στην Τουρκία...».



Υπενθυμίζεται, ότι χθες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς,μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, υποστήριξε ότι το ζήτημα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, τέθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο κατά την συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ενώ είχε υπάρξει συνεννόηση να δώσει συνέντευξη στο  Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Εξωτερικών η αλλαγή αυτή προέκυψε έπειτα από επέμβαση του Τούρκου παραγωγού του Survivor Ατζούν Ιλιτζαλί. Ο Ν. Κοτζιάς, άφηνε μάλιστα να εννοηθεί ότι το θέμα που ανακινήθηκε με την συνθήκη της Λωζάνης οφείλεται στο γεγονός ότι ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς που πήρε την συνέντευξη από τον Τούρκο πρόεδρο, επέμεινε και με δεύτερη ερώτηση επί του θέματος! Υποστήριξε τέλος ότι ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους ότι μετάνιωσε για την συνέντευξη που έδωσε λέγοντας ότι ίσως έκανε λάθος.

Σήμερα πάντως, ο Ν. Κοτζιάς, έσπευσε να διορθώσει τις εντυπώσεις που άφησε κάνοντας στροφή 180 μοιρών, λέγοντας «δεν μέμφομαι τον δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».