09 Δεκεμβρίου 2017

Το φέσι Τέρενς στο δημόσιο και το δάνειο Παπαχριστόπουλου 2 βδομάδες μετά τα capital controls

Τα ανοίγματα των βουλευτών του Πάνου Καμμένου.

Λαβράκια έβγαλε η δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» των «εθνοπατέρων» για το φορολογικό έτος 2015, καθώς υπάρχουν κάποια στοιχεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πάρτε για παράδειγμα τις περιπτώσεις ορισμένων βουλευτών του Πάνου Καμμένου, οι οποίες αν μη τι άλλο… ιντριγκάρουν, δεδομένης της γενικότερης συζήτησης που έχει ανοίξει για τη συμπεριφορά και την πολιτική δράση του υπουργού Άμυνας.

Όχι φυσικά ότι υπάρχει τίποτα περίεργο στις εν λόγω υποθέσεις, αλλά σίγουρα έχουν αξία από σημειολογικής τουλάχιστον πλευράς.

O υφυπουργός Εξωτερικών Tέρενς Κουΐκ, που προφανώς δεν τα πάει καλά με τα οικονομικά, είχε οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 297.505,04€ (!). Το σύνολο της οφειλής του μπήκε σε ρύθμιση στις 04 Μαΐου του 2015, ενώ δηλαδή είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και ο πρώην δημοσιογράφος είχε διοριστεί υφυπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, μιας και δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Βλέπετε, δεν ήταν δυνατόν να είναι υφυπουργός με έδρα το Μαξίμου και ταυτόχρονα να μην έχει τακτοποιημένα τα του οίκου του…

Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος έλαβε ένα δάνειο 12.000,00€ από τη Eurobank, στις 15 Ιουλίου 2015, από το οποίο έχει αποπληρώσει το μεγαλύτερο ποσό, καθώς έχει απομείνει ανεξόφλητο μόνο ένα ποσό των 1.466,01€. Το αξιοσημείωτο είναι πως το δάνειο το πήρε μόλις 2 εβδομάδες αφού είχαν επιβληθεί capital controls στις τράπεζες (28 Ιουνίου 2015).
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/danio-pire-papachristopoulos-dio-evdomades-meta-ta-capital-controls