07 Δεκεμβρίου 2017

«Καμπάνα» σε αρεοπαγίτη: Στέρηση 2 μισθών για καθυστέρηση σε έκδοση αποφάσεων

Δύο μηνιάτικα θα στερηθεί αρεοπαγίτης μετά την πειθαρχική ποινή που του επέβαλε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε στην του στην έκδοση αποφάσεων.


Ο αρεοπαγίτης φέρεται να καθυστέρησε συνολικά την έκδοση 132 αποφάσεων , δυο εκ των οποίων αφορούσαν υποθέσεις του 2012 όταν ακόμα είχε το βαθμό του προέδρου Εφετών Πειραιά.

Σε δύο δικογραφίες μάλιστα η καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα τα αδικήματα να παραγραφούν γιατί ήταν πλημμελήματα και παρήλθε η πενταετία μέσα στην οποία πρέπει να δικαστούν.

Της πειθαρχικής ποινής προηγήθηκαν διαμαρτυρίες και επιστολές δικηγόρων αλλά και παρατηρήσεις από την τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Ο αρεοπαγίτης, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις υποστήριξε ότι στις εκθέσεις της επιθεώρησης δεν υπήρξαν αναφορές σε βάρος του για καθυστερήσεις, ενώ για τις επίμαχες που παρατηρήθηκαν είπε ότι οφείλονται «σε καταβολή των δυνάμεών του, η οποία δεν έχει καταστεί δυνατόν να διαγνωστεί ιατρικά».

Τελικά, το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε «αδικαιολόγητη» την καθυστέρηση στην εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων η οποία οφείλεται, όπως είπε, σε αμέλεια και του επέβαλε την πειθαρχική ποινή του προστίμου ίσου με τις καθαρές αποδοχές δύο μηνών, οι οποίες θα παρακρατηθούν σε 8 μηνιαίες δόσεις.

Αντίθετα ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου κινούμενος σε πιο αυστηρή γραμμή είχε την άποψη ότι έπρεπε να επιβληθεί στον αρεοπαγίτη οριστική παύση.