12 Δεκεμβρίου 2017

Και οι π@ρνοστάρ «λυγίζουν» -Πώς αυτοκτόνησε 23χρονη από σχόλια στο Twitter [εικόνες]

Ο πρόσφατος θάνατος της πορνοστάρ August Ames (Μερτσέντες Γκραμπόφσκι στο πραγματικό της όνομα), σε ηλικία 23 ετών, προκάλεσε σοκ, όχι μόνο γιατί η νεαρή γυναίκα ήταν παγκόσμια σταρ της σύγχρονης πορνογραφίας, αλλά και για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό της.

Η August Ames κρεμάστηκε στο σπίτι της και αυτοκτόνησε, δύο μόλις ημέρες μετά από έναν πόλεμο παρενόχλησης που δέχτηκε στο Twitter. Πολύ δραστήρια και χαρούμενη στα social media, στις 3 Δεκεμβρίου, η πορνοστάρ εξηγούσε γιατί αρνήθηκε να κάνει πορνό γκέι και προειδοποιούσε την αντικαταστάτριά της. Δεν είπε κάτι ιδιαίτερο, αλλά η θύελλα ξέσπασε ότι έγραψε ότι αρνήθηκε για λόγους «safety», πρόληψης.


Αμέσως ξεκίνησε εναντίον της ένας πόλεμος και ωκεανοί κατηγοριών για «ομοφοβία». Η πορνοστάρ απάντησε λέγοντας ότι τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει και ότι και η ίδια είναι bisexuel, αλλά η θύελλα δεν κόπασε. Στον χορό των κατηγοριών μπήκαν και επώνυμοι ηθοποιοί γκέι και την βρίζουν δημόσια. Ενας από αυτούς μάλιστα την συμβουλεύει να βάλει τέλος στη ζωή της.
Η August Ames προσπάθησε με πολλά tweets να εξηγήσει τη στάση της αλλά ο θυμός εναντίον της πολλαπλασιάζεται. Το τελευταίο μήνυμα που ανέβασε ήταν ένα «fuck you all» και η August εξαφανίζεται από τα social media. Δύο ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η αυτοκτονία της.


Το σοκ της είδησης ήταν τεράστιο και η έκπληξη μεγαλύτερη γιατί η νεαρή γυναίκα αυτοκτόνησε μετά από παρενόχληση στο ίντερνετ.
Στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε στην φωτογράφο και παραγωγό Holly Randall, η August Ames είχε εξομολογηθεί για την ζωή της με απίστευτη ειλικρίνεια. Η Καναδή πορνοστάρ μίλησε για την εφηβία της λέγοντας ότι το στήθος της άρχισε να γίνεται τεράστιο στα 17 χρόνια της, γεγονός που της έδωσε τη φήμη της πόρνης. Οταν η παραγωγός την ρώτησε ποιό ήταν το χειρότερο πράγμα που της ζητούν στο Twitter, η August μίλησε για τους διάφορους φαν της που της ζητούν να κάνει άσεμνες σκηνές. Εξήγησε, μάλιστα, ότι υπέστη πρωκτικό βιασμό ως έφηβη («butt rape») και από τότε δεν έκανε ποτέ σεξ με τον ίδιο τρόπο, γιατί της θύμιζε αυτόματα τον βιασμό της.

Κανείς δεν θα μάθει ποτέ ακριβώς τι ώθησε τη νεαρή πορνοστάρ να βάλει τέλος στη ζωή της. Ποιά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ποιά διαδικασία την οδήγησε στο δράμα. Η συνέντευξη που έδωσε στην Holly Randall δίνει πάντως πολλά στοιχεία.
Η πορνοστάρ διηγήθηκε επί μακρόν στην συνέντευξη την συνεχή παρενόχληση που δεχόταν από τους φαν της. Ενας της είχε στείλει τα πράγματά του για να μένει μαζί της. Στη συνέχεια την ζήτησε σε γάμο και κατέληξε να την απειλεί με θάνατο. Αλλοι έδιναν χρήματα σε συγγενείς της για να μάθουν το τηλέφωνο και την διεύθυνσή της. Κάποιος την πρότεινε ηρωίνη, ενώ ήταν μόνο 15 ετών, με αντάλλαγμα να ξεγυμνωθεί. Ηταν πορνοστάρ, αλλά μόνο επαγγελματικά, και αυτό την ενοχλούσε.


Η August, η οποία περιέγραψε τον εαυτό της ως «γαμώτο, εντελώς φυσιολογικό, απλά με μια δουλειά λίγο τρελή», έκανε κι άλλες εξομολογήσεις. Η σχέση με τον πατέρα της ήταν καταστροφική: την είπε ψεύτρα όταν σε ηλικία 12 ετών του εξομολογήθηκε ότι ο παππούς την άγγιζε σεξουαλικά. Η μητέρα της, η οποία έπασχε από διπολισμό, την κατανοούσε περισσότερο, αλλά με τον δικό της αρρωστημένο τρόπο. Από την ίδια διπολική διαταραχή έπασχε και η August Ames.

H Ames ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη πορνογραφικών ταινιών Kevin Moore. Ο Moore μίλησε στο περιοδικό Adult Video News για τον τραγικό θάνατό της.

«Ηταν το πιο ευγενικό πλάσμα που έχω γνωρίσει, ήταν ο κόσμος μου» δήλωσε.


Οσοι από την ομοφυλοφιλική κοινότητα πίστεψαν ότι η πορνοστάρ ήταν ομοφοβική, της έδωσαν τη χαριστική βολή, χωρίς αμφιβολία. Και όταν η αυτοκτονία της έγινε γνωστή, τότε οι πραγματικοί ομοφοβικοί πήραν το λόγο και ξεσπάθωσαν εναντίον των γκέι, κατηγορώντας τους για δολοφονία.

Μια μεγάλη συζήτηση ξεκίνηση στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μετά τον θάνατο της August Ames, της πορνοστάρ που υπήρξε τελικά θύμα των ίδιων των θυμάτων, των γκέι. Το ερώτημα ήταν αν πρέπει κάποιος να κατηγορήσει οριστικά τα social media. Πολλοί βρήκαν ευκαιρία και ζήτησαν να κλείσουν. Αλλοι ανέφεραν ότι θα πρέπει απλά να εκπαιδευτούν οι χρήστες τους. Και θύμισαν ότι η πορνογραφία, οι ηθοποιοί και οι πρωταγωνιστές της, στόχοι εύκολων και επικίνδυνων επιθέσεων, θα πρέπει να αναγνωριστούν και να γίνουν σεβαστοί ως απλοί επαγγελματίες -και άνθρωποι πάνω απ'όλα.