11 Δεκεμβρίου 2017

Συνέντευξη Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. -Συνέλαβαν 2 Κολομβιανούς για τις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από τα νοσοκομεία

Ανακοινώσεις για την σύλληψη στο εξωτερικό δυο ακόμα Κολομβιανών που σχετίζονται με τις κλοπές εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού απο τα ελληνικά νοσοκομεία έκαναν στην ΓΑΔΑ ο υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννα Ροτζιώκου.


Οπως είπαν πίσω απο την υπόθεση βρίσκεται καρτέλ το οποίο δρα σε όλο τον κόσμο γι αυτό και απαιτήθηκε η συνεργασία της ΕΛΑΣ με πολλές άλλες αστυνομίες αλλων ευρωπαικών χωρών και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν κατά τη συνέντευξη Τύπου ο διοικητης της διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής κ. Χρηστος Παπαζαφειρης, έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα πέντε άτομα ενώ- όπως τονίζουν από τη Γενική αστυνομική Διεύθυνση Αττική- οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας κατάφεραν και βρέθηκαν στα χνάρια των πέντε εκ των δεκάδων μέλλων του κυκλώματος. Όπως ανέφεραν ακόμα, οι Γαλλικές αρχές εντόπισαν ακόμη ένα μηχάνημα στη Μποκοτά.  Οι έρευνες συνεχίζονται σε διεθνές επίπεδο με σκοπό να βρεθούν και τα υπόλοιπα πρόσωπο που βρίσκονται πίσω από το κύκλωμα.

Παράλληλα, αναφερόμενος ο διοικητής στην υπόθεση της κοκαΐνης που βρέθηκε στην Βάρκιζα, η Ελλάδα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία φέρεται να ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός από όπου η σπείρα θα διοχέτευε τις τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Απο τη Γαδα κάνουν λόγο για τεράστιο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, με καλά προγραμματισμένο σχέδιο διακίνησης καθώς απο τις έρευνες σε αυτοκίνητο της σπείρας βρέθηκε κρύπτη μεγάλης δυναμικότητας. Η κρύπτη μάλιστα άνοιγε με συγκεκριμένο και πολύπλοκο μηχανισμό. Η συγκεκριμένη κρύπτη ήταν χωρητικότητα 50-60 κιλών.