11 Δεκεμβρίου 2017

Η ΑΕΚ κληρώθηκε με την Ντιναμό Κιέβου στους «32» του Europa League

Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια που έβγαλε η κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας - Τα ματς θα γίνουν στις 15 και 22/2, με το πρώτο ματς να γίνεται στο ΟΑΚΑ

Μπορεί να ήλπιζε, στην αρχή της χρονιάς, σε μία καλή πορεία, όμως πλέον η ΑΕΚ έχει φτάσει να διεκδικεί την είσοδό της, στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.


Αφού πέρασε ως δεύτερη στον όμιλό της, πίσω από τη Μίλαν, η «Ένωση» είδε στη Νιόν της Ελβετίας, η κληρωτίδα να βγάζει ως αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου.

Τα ματς θα γίνουν στις 15 και 22/2, με το πρώτο ματς να γίνεται στο ΟΑΚΑ.
Γενικά, εξ αρχής η κλήρωση αναμενόταν δύσκολη για τη μοναδική εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς ως δεύτερη του ομίλου, είχε τεθεί στο γκρουπ των αδύναμων.

Η δευτεραθλήτρια Ουκρανίας, πίσω από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, των Μποκανί, Χατσερίντι, Βίντα κι άλλων, τερμάτισε πρώτη στη φάση των ομίλων του Europa League με 2 νίκες εντός (3-1 την Σκερντεμπέου, 4-1 την Παρτιζάν), άλλες τόσες εκτός (1-0 την Γιουνγκ Μπόις, 3-2 την Παρτιζάν), 1 ισοπαλία (2-2 με την Γιουνγκ Μπόις εντός) και 1 ήττα (3-2 με την Σκεντερμπέου στην Αλβανία).

Αναλυτικά τα ζευγάρια

Ντόρτμουντ - Αταλάντα
Νις - Λοκομοτίβ Μόσχας
Κοπεγχάγη - Ατλέτικο Μαδρίτης
Σπαρτάκ Μόσχας - Αθλέτικ Μπιλμπάο
ΑΕΚ - Ντιναμό Κιέβου
Σέλτικ - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Νάπολι - Λειψία
Ερυθρός Αστέρας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Λυών - Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Σάλτσμπουργκ
Παρτιζάν - Πλζεν
Στεάουα Βουκουρεστίου - Λάτσιο
Λουντογκόρετς - Μίλαν
Αστάνα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Έστερσουντ - Άρσεναλ
Μαρσέιγ - Μπράγκα