06 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΑ 4 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ! Ο Τσίπρας στο Anadolu: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα

Στην υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα και οι ελληνικές Αρχές με απόφασή τους μπλόκαραν την έκδοσή τους στη γείτονα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu ο Πρωθυπουργός.

«Η θέση μου ήταν πάντα σαφής, οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε στο πλαίσιο αυτό τη συνεργασία με την Τουρκία στην ασφάλεια και τη δικαστική συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

«Πιστεύω ότι η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Τουρκίας ύστερα από δεκαετίες είναι μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός», συμπλήρωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε και στο Κυπριακό.

«Είναι σημαντικό να στείλουμε ένα μήνυμα στήριξης όσον αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κύπρο βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ», είπε και σημείωσε: «Οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν ξανά όταν θα είναι έτοιμες και οι δυο κοινότητες και να προετοιμαστούν με τρόπο που θα διασφαλίζουν την επιτυχία τους».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας επέκρινε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούν μεσογειακό ζήτημα το προσφυγικό. «Αυτό εξυπηρετεί μονάχα την ενίσχυση της ακροδεξιάς», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εξυπηρετεί την απομάκρυνση χωρών όπως η Ελλάδα και η Τουρκία που φιλοξενεί 3 εκατομμύρια Σύρους».

Πηγή ρεπορτάζ: ΕΡΤ1