05 Δεκεμβρίου 2017

Airbnb: Ανελέητο κυνήγι σε όσους νοικιάζουν σπίτια – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μην πληρώσετε πρόστιμα

- Τα πρόστιμα φτάνουν ως και τα 5.000 ευρώ για όσους νοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb
- Αρχίζουν εντατικοί έλεγχοι με διασταύρωση φορολογικών στοιχείων για να εντοπιστούν οι παραβάτες
- Ράμπο του υπουργείου μαζί με άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας και υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού θα κάνουν ελέγχους
- Τι πρέπει να γνωρίζετε για να νοικιάσετε νόμιμα το ακίνητο μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας


Το Airbnb και άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικής βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι η νέα… μόδα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα ποσά είναι τεράστια κάθε χρόνο και το υπουργείο αποφάσισε την άμεση φορολόγησή τους. Έτσι ξεκινάει το κυνήγι όσων δεν δηλώνουν τα εισοδήματα αυτά στην εφορία.

Με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ξεκινούν άμεσα εντατικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό όσων φοροδιαφεύγουν με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων αλλά και εντατικούς ελέγχους από μικτά συνεργεία ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του υπουργείου Τουρισμού και της Οικονομικής Αστυνομίας.
Όσοι δεν κάνουν εγγραφή στα σχετικά μητρώα και δεν δηλώνουν τα εισοδήματά τους κινδυνεύουν με μεγάλα πρόστιμα που φτάνουν ως και τα 5.000 ευρώ.

Τα στοιχεία των ακινήτων σε συνδυασμό με εκείνα που υπάρχουν καταχωρημένα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης θα γίνουν φύλλο και φτερό για να εντοπιστούν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ενοικιάζουν ακίνητα.

Στη συνέχεια θα γίνει έλεγχος στο μητρώο και όσοι δεν έχουν κάνει όλα όσα απαιτεί ο νόμος θα υποστούν τις κυρώσεις.