06 Δεκεμβρίου 2017

Αυγενάκης για Σαουδική Αραβία: Γιατί, ενώ γνώριζε ο Κοτζιάς, συναίνεσε;

Ο κύριος Κοτζιάς ήξερε όσα είχαν διαμειφθεί, οπότε γιατί συναίνεσε στην πώληση με μεσάζοντα, ενώ γνώριζε, βάσει των εγγράφων, ότι η Σαουδική Αραβία δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση πώλησης βλημάτων.


Ο κύριος Αυγενάκης μάλιστα τόνισε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, πως η Νέα Δημοκρατία καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, καθώς προτίθεται να χρησιμοποιήσει όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία που έχει στην διάθεσή της για να έρθουν όλα στο φως.

Τόνισε ακόμα πως η άλλη παράμετρος του ζητήματος που χρήση διερεύνησης, έγκειται στην Δικαιοσύνη να ερευνήσει κατά πόσο είναι αξιόπιστα και γνήσια όσα έγγραφα έχει καταθέσει ο κύριος Καμμένος και αν έχουν τηρηθεί οι νόμοι του ελληνικού κράτους.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό», τόνισε, «δεν τους βγήκε αυτό το σόου με τα συνέδρια, τα ταξίδια στην Αμερική, τα μερίσματα, η δημοσκοπική διαφορά παραμένει και τους μένει μόνο η λάσπη, πες πες πες κάτι μπορεί να μείνει», είπε ακόμα ο κύριος Αυγενάκης.

Τέλος, αναφερόμενος σε ενδεχόμενο «προβήματος» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη, μετά την δήλωση του προέδρου της ΝΔ πως κανένας συγγενείς του δεν θα μετέχει της κυβέρνησής του, εάν κερδίσει τις εκλογές, ήταν κατηγορηματικός: «Κανένα πρόβλημα με Κυριάκο και Ντόρα, συναντήθηκαν χθες σε μια οικογενειακή στιγμή, δεν εξετάζονται όλα με κανόνες πολιτικής».

«Σας διαβεβαιώ ξέροντας πολύ καλά τις δυνατότητες και την αξία της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι η συνεργασία τους είναι παραγωγική και χρήσιμη. Η κυρία Μπακογιάννη είναι ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, ο πρόεδρος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τις κινήσεις του», πρόσθεσε.