16 Δεκεμβρίου 2017

Ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα ζητούν οι πολίτες από τη ΝΔ

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Ο γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου, παρουσίασε, στη διάρκεια του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, επάνω στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες.


"Θεμέλιο της προσπάθειάς μας είναι η όσμωση με την κοινωνία. Επιδιώκουμε τη συμμετοχή των πολιτών από όλες τις κοινωνικές ομάδες", τόνισε και ανέφερε πως η ΝΔ τροφοδοτεί το δημόσιο διάλογο με προτάσεις για κρίσιμα ζητήματα "πολύ πριν η κυβέρνηση αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία".

Ο κ. Στεργίου επεσήμανε πως οι περίπου 120.000 απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτηματολόγια αποστομώνουν όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι οι πολίτες αντέχουν. "Τολμάμε να δώσουμε το λόγο όχι μόνο στα στελέχη μας, αλλά και σε πολίτες που μπορεί να μη βρίσκονται εντός των κομματικών τειχών, αλλά μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον της χώρας", σημείωσε και συμπλήρωσε πως από την επομένη του Συνεδρίου η "γαλάζια" παράταξη θα πρέπει να επικοινωνήσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα. "Έχουμε όλοι μας ευθύνη να εργαστούμε για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Να πείσουμε τους πολίτες πως είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα", σχολίασε. 

Με βάση τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου,  οι πολίτες ζητούν από τη ΝΔ να ανανεωθεί, χωρίς να αφήσει κατά μέρους την ενότητά της. Παράλληλα, δίνουν αξία στο προγραμματικό λόγο και καλούν τις κυβερνήσεις να αγνοούν το πολιτικό κόστος. Σύμφωνα, πάντα, με τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, οι πολίτες, με εντυπωσιακό ποσοστό, θεωρούν πως η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ πρέπει να είναι ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα.

http://www.capital.gr/politiki/3261527/ena-neo-kai-stathero-forologiko-sustima-zitoun-oi-polites-apo-ti-nd