01 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ ΛΕΙΨΕΙ ΡΕ ΘΕΕ! Μιχελογιαννάκης: Θα ανακουφίσουμε την οργή της κοινωνίας με… παραμύθι

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να προστατέψει νομοθετικά την πρώτη κατοικία ως 300.000 ευρώ και να λύσει το πρόβλημα με «τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούν να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα»


Δικαιολογημένη χαρακτηρίζει την οργή της κοινωνίας για την οικονομική ασφυξία που έχει επιφέρει η ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ωστόσο, σπεύδει να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση θα ανακουφίσει τους πολίτες με το κατάλληλο «αφήγημα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει και ο ίδιος με ανακούφιση πως «επιτέλους υπάρχει αφήγημα, το οποίο λέει: τέλος της 3η αξιολόγησης στο γιούρογκρουπ του Ιανουαρίου, τέλος των μνημονίων χωρίς πιστοληπτική γραμμή τον Αύγουστο και αμέσως μετά μείωση της φορολογίας και της ασφαλιστικής εισφοράς» για να προσθέσει «η οργή και ο θυμός του κόσμου είναι δικαιολογημένος, διότι ασφυκτιά οικονομικά, αλλά το παραπάνω αφήγημα θα τον ανακουφίσει».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να προστατέψει νομοθετικά την πρώτη κατοικία εως 300.000 ευρώ και να λύσει το πρόβλημα με «τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούν να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα». «Όσο αφορά το κοινωνικό μέρισμα και το ότι «θα το λάβουν μόνο μετανάστες», είναι ψέμα, διότι και αυτοί διέπονται από τους ίδιους νόμους με τους Έλληνες, δηλαδή πρέπει να πληρούν τα ίδια κριτήρια. Θα ελεγχθεί η περιουσία τους στο εξωτερικό, πρέπει να έχουν τα απαραίτητα ένσημα, να μην έχουν καταθέσεις και όλα τα άλλα που προβλέπει ο νόμος και για τους Έλληνες» τονίζει τέλος ο κ. Μιχελογιαννάκης

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΟ ΘΕΜΑ