12 Δεκεμβρίου 2017

«Παρών» της ΝΔ στην Επιτροπή Εξοπλισμών: «Δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη»

Η Υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται πως έχει προκαλέσει μόνιμο ρήγμα στην σχέσεις της ΝΔ και του υπουργού Αμυνας με αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει αλλάξει την στάση της και στην επιτροπή εξοπλισμών αντί για το παραδοσιακό ναι να ψηφίζει ποια παρόν.


Έτσι έγινε και σήμερα για δυο νέες διακρατικές συμφωνίες που αφορούσαν εκποίηση στρατιωτικού υλικού στην Αργεντινή και συντήρηση των 50 νέων ελικοπτέρων που θα δωρίσει στην Ελλάδα ο αμερικανικός στρατός και που εισήχθησαν προς συζήτηση στην υποεπιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων.

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον κ. Καμμένο και την κυβέρνηση να μη συνεχίσει η ηγεσία να κρύβεται από τις ευθύνες της. "Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη όταν κάθε μέρα έρχονται στη δημοσιότητα πτυχές του συγκεκριμένου προβλήματος.

Από τη στιγμή που δεν δέχθηκε για μια ακόμα φορά η ηγεσία το προφανές, να έρθουν και να καταθέσουν στη Βουλή όλοι οι εμπλεκόμενοι η ΝΔ δεν μπαινει καν σε διαδικασία να συζητήσει και ψηφίζει παρών. Το γυαλί της εμπιστοσύνης ράγισε" είπε ο Βασίλης Κικίλιας στην τοποθετηση του.

Όσον αφορά τις χθεσινές αποκαλύψεις της Νέας Δημοκρατίας για το υλικού της εταιρείας του κ. Παπαδόπουλου το οποίο βρέθηκε στα χέρια του ISIS ο κ. Καμμένος εριξε τα πυρά που και πάλι στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως αυτό έγινε επί υπουργίας της.

«Σταματήστε τη λάσπη και τη συκοφαντία» ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναδεικνύει ως ενδιαφέρον στοιχείο από την σημερινή συνεδρίαση τον διάλογο μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και της ηγεσίας των όπλων. Σε μια αναφορά κορυφαίου αξιωματικού πως η διαπραγμάτευση για εκποίηση υλικού στην Αργεντινή που συζητήθηκε στη σημερινή επιτροπή άρχισε έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος του αντίστοιχου αρχηγείου της Αργεντινής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ρώτησε αν το ίδιο έγινε και με τη Σαουδική Αραβία , ομως η απάντηση απο την πλευρά του κορυφαίου αξιωματικού ήταν αρνητική.

Πηγή: iefimerida.gr