12 Δεκεμβρίου 2017

Άδωνις με αφορμή τη διαστρέβλωση αναρτήσεως του Κυριάκου από ΣΥΡΙΖΟτρόλ: Μην τσιμπάτε στην προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ

Μία διδακτική ιστορία προπαγάνδας

Προχθές περίπου στις 14:00 ανέβηκε ένα τουιτ από την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στο Περιστέρι. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέθεσε, την ολόσωστη και αυτονόητη άποψη, ότι πέραν όλων των άλλων η ευθύνη της κας Δούρου αλλά και της Πολιτικής Προστασίας, ήταν γιατί αν και είχαν προειδοποιηθεί, δεν φρόντισαν να ζητήσουν από την Τροχαία να κλείσει τους δρόμους που ήξεραν ότι σε λίγες ώρες επρόκειτο να πλημμυρίσουν. Στην Περιφέρεια Αττικής, της οποίας έχω υπάρξει Περιφερειακός Σύμβουλος, υπάρχει ολόκληρος χάρτης με τα επικίνδυνα ρέματα για πλημμύρες και εκεί η Μάνδρα και το συγκεκριμένο σημείο το οποίο πλημμύρισε και οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους είναι ο Νο1 κίνδυνος.


Έχουμε λοιπόν τα εξής δεδομένα, προειδοποίηση της ΕΜΥ προς την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία ότι τις επόμενες ώρες θα πέσει εκεί τεράστιος όγκος βροχής, γνώση ότι εκεί υπάρχει ρέμα και κίνδυνος και πλήρης αδράνεια της Πολιτείας για να προχωρήσουν σε προληπτικά μέτρα και τελικά έχουμε εκεί 23 νεκρούς.


[ΔΕ: Στο εν λόγω άρθρο καθηγητής παν/μίου λέει ακριβώς αυτό που είπε ο Κυριάκος: «Το κράτος, η Πολιτική Προστασία, κατάλαβε την έκταση του προβλήματος στη Μάνδρα το μεσημέρι, από τα ΜΜΕ. Μέχρι τότε δεν είχε εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει. Αν είχαν καταλάβει νωρίτερα τι συνέβαινε στην παλιά εθνική οδό και είχε άμεσα πάει εκεί η Τροχαία να κλείσει το δρόμο, είναι πιθανό να μην είχαν εγκλωβιστεί και πεθάνει τόσοι οδηγοί», είναι τα χαρακτηριστικά λόγια του καθηγητή Παπανικολάου, όπως δημοσιεύονται στον «Ελεύθερο Τύπο».

Παράλληλα σε ημερίδα του Πανεπιστημίου της Αθήνας, έγινε γνωστό πως στην χώρα μας οι πλημμύρες είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από φυσικές καταστροφές, μετά τους σεισμούς, ενώ θύματα πέφτουν συνήθως άντρες γύρω στα 50, που την ώρα της βροχής βρίσκονται μέσα στα οχήματά τους και οδηγούν.]

Τί είπε ο Μητσοτάκης και τί έγραψε στο τουίτερ; Ότι η Περιφέρεια και η Πολιτική Προστασία θα έπρεπε να ειδοποιήσουν την Τροχαία ώστε αυτή προληπτικά να έκλεινε τον συγκεκριμένο δρόμο, όχι φυσικά για να σταματήσουν την πλημμύρα αλλά για να εμποδίσουν περαστικούς να βρεθούν στον δρόμο της.


Αυτή η επισήμανση ήταν τόσο αυτονόητη που και μόνον για αυτή την αδράνεια θα είχαν παραιτηθεί διάφοροι αν ήμασταν κανονικό Κράτος και θυμηθείτε το, γί´αυτο αυτό θα ασκηθούν υποχρεωτικά Διώξεις στο μέλλον διότι ο Δημόσιος Λειτουργός δεν διώκεται μόνον για δράση αλλά και για αποδεδειγμένη αδράνεια.

Όταν είδα αυτό το μήνυμα, κατάλαβα αμέσως τί εννοούσε και το κοινοποίησα και στον δικό μου τοίχο. Μετά από μερικές ώρες άρχισαν κάποια αριστερά τρολ να κοροϊδεύουν την ανάρτηση με σκοπό να διακωμωδήσουν τον Μητσοτάκη. Αυτό ξεκίνησε περίπου στις 18:00 δηλ 5 ώρες μετά.

Το εντυπωσιακό και ο λόγος που γράφω αυτή την ανάρτηση δεν είναι η προσπάθεια που έκαναν τα τρολ του Σύριζα, προσποιούμενα ότι δεν κατάλαβαν Τί έλεγε η ανάρτηση αλλά το μέγεθος της επιτυχίας αυτής τους της δράσης.

Εκατοντάδες χρήστες του Διαδικτύου και παρά πολλοί δικοί μας ψηφοφόροι και υποστηρικτές έπεσαν στην παγίδα.

Προσοχή αντί να ερμηνευθεί η ανάρτηση με τον αυτονόητο τρόπο που σας εξήγησα, άρχισαν να λένε ότι ο Μητσοτάκης εννοούσε ότι η Τροχαία θα έκλεινε τον δρόμο και θα εμπόδιζε την πλημμύρα...δηλ άρες μέρες κουκουνάρες. Και όμως αυτή την προφανή ανοησία την δέχθηκε αδιαμαρτύρητα το διαδίκτυο και μετά από λίγες ώρες άπαντες θεωρούσαν ότι είχε κάνει λάθος ο Μητσοτάκης.....


Πρέπει να μάθουμε να μην τσιμπάμε! Αυτοί το κάνουν οργανωμένα. Εδώ ο Τσιπρας λέει “GREECE is come back” «έκανα στροφή 360•» κλπ και δεν τρέχει τίποτε. Όλοι αυτοί οι λογαριασμοί στις απίστευτες ανοησίες που λέει ο Αλέξης σιωπούν αλλά όταν βρουν ευκαιρία βγαίνουν από το καβούκι τους και ξεκινάνε την εκστρατεία και έτσι έπεισαν και πολλούς από εμάς ότι αυτό ήταν λάθος του Μητσοτάκη....

Να θυμάστε το μόνον που τους έχει μείνει είναι η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση, μήν τσιμπάτε. Μία χαρά τα είπε ο Μητσοτάκης και μία χαρά ήταν το τουιτ.

Ακολουθεί και μια φωτό από το πώς κλείνει η Τροχαία στις πολιτισμένες Χώρες τους δρόμους εν όψει πλημμύρας για να μην πνιγούν άνθρωποι, όπως ακριβώς πρότεινε ο Μητσοτάκης και δεν έκανε η κα Δούρου.