17 Δεκεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς σε Βούτση: Δεν μας έριξαν οι ξένοι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ και ο Κουβέλης

Απάντηση στον Νίκο Βούτση, για τα όσα είπε αυτή την εβδομάδα από το βήμα της Βουλής, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ.

«Ηρθε ο Βούτσης και μας είπε ότι μας έριξαν οι ξένοι δανειστές. Δεν τα θυμάται καλά. Αυτοί που αρνήθηκαν να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας μας έριξαν. Από μέσα από την Ελλάδα. Οι απέξω μπορεί να βοήθησαν, όμως άλλοι έριξαν την Ελλάδα στα βράχια. Οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α. και ο Κουβέλης μας έριξε», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αντιδρώντας στα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βούτσης, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, υποστήριξε πως οι Θεσμοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα, για τους δικούς τους λόγους, στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Τι μας λέει ο πρόεδρος της Βουλής; Οτι τους έβαλαν οι ξένοι να μας ρίξουν. Ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε τότε το παιχνίδι των ξένων; Ομολογεί ότι υπήρξαν οι ίδιοι γερμανοτσολιάδες ή ήταν αποδείχθηκαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι γιατί δεν κατάλαβαν τι έκαναν τότε;», σημείωσε ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς στη συνέχεια εξήγησε «γιατί τους λένε ''μπράβο'' οι ξένοι. «Γιατί διορθώνουν τα εγκλήματα τύπου Βαρουφάκη που έκαναν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους. Τους λένε «μπράβο» για την... κολοτούμπα που έκαναν. Παίρνουν και διεθνή βραβεία για την τεράστια κολοτούμπα τους. Τους φτύνουν - κι αυτοί πανηγυρίζουν γιατί νομίζουν ότι... βρέχει», ανέφερε.

Δείτε την ομιλία του μετά το 3:36:00