17 Δεκεμβρίου 2017

Τίγρης εμφανίστηκε μέσα από το δάσος κι έσπειρε τον τρόμο σε ένα γαμήλιο γλέντι στην Ινδία [βίντεο]

Τον τρόμο έσπειρε σε μια γαμήλια τελετή στην Ινδία ένας ανθρωποφάγος τίγρης, όταν εμφανίστηκε ξαφνικά από το δάσος και εισέβαλε σ’ ένα χωριό στην επαρχία Μάντια Πραντές.

Πανικόβλητοι οι νεόνυμφοι και οι καλεσμένοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν να καλυφθούν όταν είδαν μπροστά τους το θηρίο.


Οι χωρικοί κατάφεραν να κυνηγήσουν και να διώξουν τον τίγρη πίσω στο δάσος. Το πελώριο αιλουροειδές περιπλανήθηκε στη συνέχεια επί 600 χιλιόμετρα κι έφθασε στη Μαχαράστρα της κεντρικής Ινδίας, όπου επιτέθηκε σε μια χωρική, την ώρα που σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα στις πέντε το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Η Σάντι Ντέβι επέζησε της επίθεσης, αλλά διακομίστηκε με τραύματα στο νοσοκομείο του Τουμσάρ.

Μία ομάδα επτά υπαλλήλων του δασαρχείου και ακτιβιστές για την άγρια ζωή παρακολούθησαν το ζώο κι όπως τόνισαν οι τίγρεις δεν φοβούνται τους ανθρώπους και προσελκύονται από το φως. Είπαν ακόμη ότι τα αιλουροειδή αυτά δεν διστάζουν να εισβάλουν σε οικισμούς ακόμη και στο φως της ημέρας. Πρόσθεσαν, ωστόσο, ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου τίγρη ήταν «ασυνήθιστη».

Τον περασμένο μήνα ένας τίγρης ξέφυγε απ’ το κλουβί του σ’ ένα περιοδεύον τσίρκο στην Κίνα κι επιτέθηκε σε δυο παιδιά, τραυματίζοντάς τα.