17 Δεκεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Το μήνυμα που έστειλε από το βήμα του Συνεδρίου ο Σαμαράς και η «απάντηση» σε Βούτση

«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ ενωμένοι και υπερήφανοι για την παράταξή μας και την προσφορά της στον τόπο. Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια ξανά» τόνισε εν μέσω χειροκροτημάτων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από το βήμα του 11ου Συνεδρίου θύμισε πως η Νέα Δημοκρατία σήκωσε τεράστιο βάρος στις πλάτες της και αναγκάστηκε να λάβει σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις. Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις μίλησε για το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημείωσε με νόημα πως «στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τον σταυρό τους, όσοι κάνουν το σταυρό τους, με τα δημοσκοπικά αποτελέσματα».

Όπως τόνισε στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ποιοι είναι οι οπισθοδρομικοί και θα πρέπει να απολογηθούν για τα ψέματά τους και τα λάθη τους.

«Είμαστε φιλελεύθεροι και συντηρητικοί και έχουμε την υποχρέωση να εξαφανίσουμε τα άβατα στα Εξάρχεια, την ανομία και τους Ρουβίκωνες» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν δήλωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος είπε αυτά που σκεφτόταν πάντα, αλλά ποτέ δεν τόλμησε ούτε στον ίδιο ούτε στον Κώστα Καραμανλή και δεν είχε διανοηθεί να μιλήσει για αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης μπροστά στους.

Σχετικά με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και τα όσα είπε ο Νίκος Βούτσης πως οι ξένοι έριξαν την κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως «δεν τα θυμούνται καλά, αυτοί δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι ξένοι μπορεί να βοήθησαν, αλλά εκείνοι έχουν την ευθύνη».

«Ομολογεί πως αποδείχθηκαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι γιατί δεν κατάλαβαν τι έκαναν τότε;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Δείτε την ομιλία του στο βίντεο μετά το 3:36:00