08 Δεκεμβρίου 2017

Κοροβέσης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας και ομάδα του είναι η ταφόπετρα της Αριστεράς»

«Ταφόπετρα» της Αριστεράς αποκαλεί ο συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που «κατόρθωσαν να εξαφανίσουν την Αριστερά».


«Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ταφόπετρα του κινήματος και θα πάρει πολλές δεκαετίες μέχρι να ξαναδιαμορφωθεί μια άλλη αριστερά», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο «Δρόμο της Αριστεράς» και συνεχίζει: «Οι μεγάλες αφηγήσεις είναι κυρίως για μας τους διανοουμένους, ο κόσμος θέλει τη βολή του. Ο κόσμος, έχοντας καθοδηγητή την τηλεόραση κι όπως έχει μάθει να μην επαναστατεί, λέει «ρε μήπως τα κάνουν καλύτερα μεθαύριο, μήπως συμβεί αυτό που λέει ο Τσίπρας, ότι θα φύγουν τα μνημόνια και θα έρθει η ανάπτυξη;». Είναι μια εποχή που ο άνθρωπος είναι καταναλωτής. Ο καταναλωτής ενδιαφέρεται για την τσέπη του, δεν μπορεί και δεν θέλει να σκεφτεί παραπάνω».

Επιπρόσθετα υποστηρίζει για τον Αλέξη Τσίπρα, πως «αυτός που κατόρθωσε να εξαφανίσει την αριστερά είναι η ομάδα του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί εν προκειμένω, ο κόσμος είχε ποντάρει την ουτοπία και αντί γι’ αυτήν βγήκε μια δραματική απογοήτευση».

http://www.athensvoice.gr/politics/407144_korovesis-kata-syriza-o-tsipras-kai-omada-toy-einai-tafopetra-tis-aristeras