15 Δεκεμβρίου 2017

ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛ@ΚΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ! Τσίπρας: Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει και σήμερα από τα μνημόνια - ΒΙΝΤΕΟ

Όλοι έχουν διαμορφώσει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από τα μνημόνια ακόμη και σήμερα, μετά και τις εξελίξεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα συνεχίσουμε, όμως, για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα, πρόσθεσε, γιατί δεν μας απασχολεί μόνο η έξοδος στις αγορές, αλλά και η διευθέτηση του χρέους,

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για θετικούς οιωνούς που υπάρχουν στο μέτωπο της οικονομίας, με τη σημαντική πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στα επίπεδα του 2006, μία περίοδο δηλαδή που δεν είχε καν ξεσπάσει η οικονομική κρίση.

Σήμερα, είπε, κλείνει μία εβδομάδα με ράλι στην αγορά ομολόγων. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων είναι κοντά στο να υποχωρήσει κάτω και από το 4% από 7,35% στην αρχή του έτους, καταγράφοντας μείωση 45%, είπε. Θέλουμε, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, να συνεχισθεί αυτή η τάση.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ορόσημο τη σημερινή ημέρα, καθώς καταβλήθηκε το κοινωνικό μέρισμα σε ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 30% του πληθυσμού, με απόλυτες συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, με το συνολικό ποσό να φθάνει τα 727 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται, είπε, για μία πολύ σημαντική και συμβολική εξέλιξη και ευχαρίστησε τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που έκαναν μία υπεράνθρωπη προσπάθεια, όπως είπε, προκειμένου να στηθεί ο μηχανισμός αυτός.

Δείτε το βίντεο: